nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Un congrés analitzarà la personalitat i l'obra del mallorquí Baltasar Porcel

Investigadors, escriptors i traductors compartiran els seus coneixements sobre l'autor

L'escriptor mallorquí Baltasar Porcel, que fa uns dies tancà l'espai de la literatura catalana a la Fira del Llibre de Frankfurt, serà ara el protagonista absolut d'un congrés que es durà a terme entre el 7 i el 10 de novembre al Caixafòrum de Palma.Les Jornades d'Estudi sobre Baltasar Porcel, organitzades pel departament de Filologia Catalana de la UIB i la Càtedra Alcover-Moll-Villangómez, tenen com a objectiu «aprofundir en l'estudi de la personalitat i l'obra» de l'autor andritxol. Una trentena de comunicacions i altres activitats, analitzaran «l'obra extensa, polièdrica i profundament personal» de Porcel.

El programa provisional del congrés, coordinat per Gabriel Ensenyat, Maria Magdalena Alomar, Joan Mas i Vives, Margalida Pons, Damià Pons i Miquel Gomila, inclou les ponències «Poètica i retòrica en la narrativa de Baltasar Porcel», de Rosa Cabré (Universitat de Barcelona); «Narcís al mirall: la producció inicial de Baltasar Porcel», de la historiadora de la literatura Carme Arnau; «L'escriptor periodista. De la crònica diària a la construcció crítica de la realitat», del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo; «La mediterraneïtat: un concepte clau en l'obra de Baltasar Porcel», de Pere Rosselló Bover (Universitat de les Illes Balears); «Josep Pla i Baltasar Porcel», de Xavier Pla (Universitat de Girona); «Baltasar Porcel, constructor de realitats», de l'escriptor Sebastià Alzamora; «Els inicis narratius de Baltasar Porcel: existencialisme, realisme i 'engagement'», de Vicent Simbor (Universitat de València); i dues comunicacions sobre «La narrativa breu de Baltasar Porcel», llegides per Joan Alegret i Margalida Pons (Universitat de les Illes Balears).

També hi haurà la taula rodona «Baltasar Porcel vist pels escriptors», en la qual Xavier Bru de Sala, Melcior Comes, Bartomeu Fiol i Guillem Frontera, parlaran sobre l'escriptor mallorquí. Un fòrum en què Josep Maria Nadal Suau, Antoni Planes i Pere Antoni Pons, s'entrevistaran amb Porcel, serà l'acte estrella del congrés.

A banda de tot això, es realitzarà un encontre de traductors de l'obra de Porcel i una lectura dramatizada del teatre escrit per l'escriptor mallorquí, per la companyia Teatredequè. Per últim, Llorenç Soldevila guiarà un itinerari per «Els llocs reals de l'espai imaginari del mite d'Andratx». Gabriel Ensenyat, amb la ponència «De la història oral i escrita d'Andratx al mite d'Andratx», clourà les jornades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris