nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El festival de cultura i creativitat digital Art Futura arriba a Palma

El curtmetratge mallorquí «Riscs» opta a un dels premis de la mostra

L. ACEDO.Palma.
La Fundació Sa Nostra presentà ahir una nova edició d'Art Futura a Palma, «una mostra de cultura i creativitat de referència», remarcà la directora de programació de la Fundació, Francesca Niell. El festival, amb seu a Barcelona, arriba enguany la divuitena edició. Simultàniament, en 11 ciutats espanyoles tindrà lloc, del 25 al 28 d'octubre, el Circuit Futura. La Sala Augusta acollirà, a causa de les obres al Centre de Cultura de la Fundació Sa Nostra, el programa Art Futura 2007.

Durant el festival es projectarà el curtmetratge Riscs, realitzat i produït per la Unitat d'Animació i Realització Cinematogràfica de la UIB, que opta al premi 3D a Espanya. El programa de projeccions començarà el dia 25, a les 18.00 hores, amb un recull dels treballs finalistes del premi d'animació d'ArtFutura 2007. A les 19.00 hores s'emetrà Art Futura Show 2007, un recull dels millors treballs en 3D del darrer any.

La mostra continuarà el dia 26 amb una altra sessió d'Art Futura Show, a les 17.00 hores, i una hora més després s'emetrà, com a novetat enguany, 8-Bit, un documental híbrid que examina la influència dels videojocs en la cultura contemporània. A les 19.30 hores, els assistents podran veure Pod Love, cinc històries de cinc minuts de durada cadascuna que exploren l'efecte de les comunicacions digitals en les relacions personals.

La jornada la tancarà l'emissió del curtmetratge Riscs, «una obra realitzada en format cinematogràfic que va néixer d'un encàrrec sobre riscs laborals», comentà Josep Hernández, professor del Màster d'arts en sistemes d'imatge i animació digital (Maisca) i un dels creadors del curt seleccionat. La darrera jornada, el dia 27, s'obrirà amb la projecció de Full Motion Theater, una selecció de la producció audiovisual vinculada al videojoc més interessant del moment. A continuació, a les 12.00 hores, s'emetrà un programa retrospectiu sobre l'obra del dibuixant Marcel·lí Antúnez, un artista conegut per les seves performances mecatròniques i instal·lacions robòtiques.

Com a avançament del material que es podrà veure al Circuit Futura, Josep Hernández destacà que «hi ha molta selecció d'obres creades per artistes dels països de l'Est, encara que això depèn una mica del gust del comitè de selecció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris