nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Baixauli i Vidal conviden el lector a endinsar-se en un món imaginari

Els guanyadors dels premis Mallorca 2006 presentaren les obres

Ironia, història, erotisme o drama són alguns dels ingredients comuns que tenen les dues obres guanyadores del premi Mallorca 2006. L'home manuscrit de Manuel Baixauli i Cròniques des de la banyera d'Amadeu Vidal foren els dos relats guardonats, de narrativa i poesia, que el Consell de Mallorca presentà ahir en societat. L'editorial Moll ha estat qui ha editat ambdues publicacions que, segons explicaren ahir els seus autors, tenen algunes coses en comú. «Les dues són unes històries d'acció interna» asseguraren. L'home manuscrit és el tercer títol de Manuel Baixauli (Sueca, 1963) en la qual la literatura i el llenguatge conformen part protagonista de la història. «Una obra que es genera a partir d'una imatge.Una casa abandonada en un lloc solitari i les parets d'aquest habitatge plenes de manuscrits». Aquest podria ser, segons l'escriptor, el punt de partida d'una història que convida a reflexionar sobre els texts i aquells que els van escriure. L'home manuscrit no és el títol original de l'obra (també editada per Proa). Baixauli es presentà al certamen literàri amb el títol d'Etcètera, però que una vegada madurada la idea l'autor ha decidit canviar. «Aquesta és una obra fruit d'anys de treball hi ha estat molt madurada», assegurà.

Dividit en cinc capítols el llibre convida a l'art de la reflexió i la interpretació per part del lector. Una particularitat que també és de gran importància en el poemari d'Amadeu Vidal (Barcelona, 1973) Crònica des de la banyera. «L'important és que allò que llegeixes et transmeti qualque cosa, que t'afecti», apuntà l'escriptor català.

Les lletres versades de Vidal mostren, amb un llenguatge planer i irònic, les aventures i desventures d'una persona que està en remull. Aquesta no és la primera obra de Vidal, que porta a les espatlles fins a deu publicacions poètiques, algunes d'elles editades a Mallorca. Els premis Mallorca 2007 s'entregaran el 24 de novembre segons apuntà ahir la consellera de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró durant la presentació dels llibres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris