muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La galeria Vanrell mostra l'art lluminós de Miquel Garau Horrach

L'exposició, que s'inaugura avui, conté els darrers treballs de l'artista

Miquel Garau Horrach retrobà no fa gaire el seu primer quadre. Després de seixanta anys, fou tota una sorpresa observar la pintura en la qual havia fixat la casa dels seus padrins materns, i amb la qual se submergí en el món de l'art. Una immersió cap a la qual sa mare sempre l'encoratjà, sabedora que el seu fill no errava en l'elecció de la seva afició i que aquesta produiria, amb els anys, bons fruits.

El temps li donà la raó i, ara, els quadres del seu fill Miquel s'exposen una vegada més, en aquesta ocasió a la galeria d'art Vanrell. El centre expositiu inaugura avui una mostra que estarà oberta fins al 13 de novembre i que recull una petita antologia de l'obra del pintor, a més dels seus darrers treballs. En aquests, es pot observar que els quadres del jesuïta traspuen la llum mediterrània que ha seduït tants d'artistes al llarg de la història. Una llum que Garau porta gravada als ulls i que recrea amb força una vegada i una altra. És així que la Mallorca més bella pot llavors sorgir dels pinzells i les espàtules que Miquel Garau maneja amb traça, i esdevenir testimoni viu del patrimoni natural i paisatgístic que habiten els illencs. Garau reviu incansable les imatges més típiques de Mallorca: una serra de Tramuntana enigmàtica, una pagesia bucòlica, uns ametlers nevats, unes oliveres imponents, un mar lluentejant.

Els colors de la primavera i la tardor són els grans protagonistes d'una obra que transporta l'espectador a una illa ideal que potser ja pocs mallorquins recorden.

Però no sols és el paisatge allò que Miquel Garau recrea sobre el llenç. El retrat (de familiars, de personatges il·lustres, de desconeguts), és l'altre gran tema del pintor. La sobrietat impactant amb la qual Garau retrata les persones, fa pensar que aquestes prendran vida i botaran fora del quadre. Retrato de mi madre, Flautista mallorquín o Garrochista, en són algunes mostres.La inauguració d'aquesta exposició es durà a terme avui, a les vuit del capvespre, i hi serà present el pintor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris