algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El director de l'IRL presenta la dimissió i Carod-Rovira la rebutja

La invitació de Catalunya a la Biennal de Venècia en fou el motiu

El director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, presentà ahir la seva renúncia al càrrec al vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, per la polèmica de la invitació de Catalunya a la Biennal de Venècia, però el Govern la rebutjà. Bargalló posà a disposició el càrrec per haver-se anunciat la participació de Catalunya amb pavelló propi a Venècia, però el Govern la desestimà atenent a l'èxit de la participació de la cultura catalana a la Fira de Frankfurt. El Govern, a través de la seva portaveu, Aurora Massip, assegurà que la participació de Catalunya a la Biennal de Venècia es troba «en fase de negociació». Massip explicà que es va rebutjar la dimissió tenint en compte «l'èxit rotund» de la Fira de Frankfurt i que la seva gestió «ha estat i és molt positiva», de manera que Carod «ha renovat la seva confiança» en ell.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, afegí que al Consell Executiu d'ahir es constatà que «probablement s'havia produït una precipitació per una informació insuficient», però també que «això s'havia corregit». Carod admeté aquesta possible «precipitació» en l'anunci i assenyalà que «no entenia que hi hagués, tot i així, cap motiu per acceptar la renúncia que Bargalló li posà sobre la taula», segons explicà Nadal.

El conseller Nadal explicà també que, «una vegada apuntada la possibilitat que Catalunya estigui present» a la Biennal de Venècia, el Govern català treballarà «en tots els àmbits» per fer-la efectiva. Així, el Govern pretén «treballar en una proposta artística elaborada que sigui acceptada pel comitè» del certamen i que «faci possible aquesta presència catalana» amb pavelló propi. Carod va anunciar diumenge passat a Frankfurt la invitació a Catalunya per participar a la Biennal de Venècia amb pavelló propi en l'edició de 2009 i la possibilitat de mantenir-lo a partir d'aquest any. Bargalló havia enviat una carta a batle de Venècia, Massimo Cacciari, en la qual sol·licitava ser convidada i tenir pavelló, petició que el primer edil italià va contestar afirmativament. Tot i això, la Biennal de Venècia ha assegurat que «en el temps i manera oportuna» i quan «arribi la proposta formal» de la Generalitat, estudiaria la possibilitat que Catalunya participés en aquesta cita de l'art contemporani.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris