algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Sa Màniga acosta la dansa a nous públics amb una diada especial

Bàrbara Riera hi presenta Biombo, primer premi al Dansalt 2007

Cercar noves fòrmules per engrescar un públic nou i divers és un dels objectius de l'Auditòri de Sa Màniga a l'hora d'organitzar la Diada de Dansa que tindrà lloc aquest dissabte al centre de Cala Millor. Tallers per nins, expressió corporal per adults i dos espectacles de dansa ocuparan bona part del dia inclòs dins el VII Festival Internacional de Dansa a les Balears Dansamàniga'07. Per Pere Santandreu, director del centre, «volem fer una festa de la dansa en el sentit més ampli entenent el moviment com a disciplina artística». Així mateix, el director també informà «volem cercar noves estructures i nous formats per engrescar a nous públics i no entendre l'usuari com un mer espectador».Entre les activitats destaquen els tallers Balla'm un conte, dirigits per Aina Compte i Resu Ureta, destinats a nins entre els sis i els onze anys i que es faran a les 11:30 i a les 16:00 hores.

A partir de 16 anys, a les 18:00 hores, hi haurà un taller d'expressió corporal a càrrec de Llúcia Mir i Montserrat Barceló. Tots aquests tallers són gratuïts però requereixen inscripció prèvia al telèfon 971 587 371.Però l'espectacle de dansa pròpiament dit arribarà a la nit amb una sessió doble. A partir de les 21:00 hores la companyia D-Dansa hi presenta En Blanc mentre que, acabat aquest muntatge, la mallorquina Bàrbara Riera, acompanyada d'Ona Fusté, representaran Biombo, una coreografia premiada amb Certamen Dansalt 2007.

La ballarina Bàrbara Riera (Manacor, 1981) ha tornat a Mallorca després de passar sis anys a Barcelona. Guanyadora de la beca Sa Màniga-Fundació Sa Nostra (projecte valorat amb 10.000 euros i en el qual Riera està fent feina actualment), la manacorina presenta Biombo, un espectacle de 15 minuts que gira entorn de la idea de «tenir una casa pròpia com a element d'intimitat» comenta Riera que defineix l'obra amb la frase «mentre uns construeixen refugis per sentir-se segurs, els altres desconstrueixen per no sentir-se atrapats». Aquest duet de dansa, al costat de la catalana Ona Fusté, ha estat guardonat aquest mateix any pel IV Certamen coreogràfic Dansalt 2007, un primer premi que va estar compartit amb la companyia catalana Hara: aquí i ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris