lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

L'avió comercial més gran de la història

Airbus entregà ahir l'aparell a la companyia Singapore Airlines que volarà Singapur-Sydney

Airbus lliurà ahir a Tolosa el primer exemplar del seu A380, el major avió comercial de la història, amb 18 mesos de retard i en ple escàndol d'informació privilegiada en què estan acusats diversos directius de l'empresa propietària, EADS.Destinat a competir amb el 747 del constructor nord-americà Boeing, l'A380 és el major avió comercial de passatgers de la història de l'aviació civil. Podrà transportar 525 passatgers en capacitat estàndard i fins a 853 en vols xàrter. Aquest lliurament, a la companyia Singapore Airlines, es produeix amb 18 mesos de retard sobre el programa inicial a causa de problemes de fabricació i de coordinació entre les diferents plantes de producció d'Airbus.

El A380 està construït amb peces fabricades a quatre plantes europees, a Espanya, la Gran Bretanya, Alemanya i França, on es realitza l'acoblament final.«Amb el lliurament d'avui obrim un nou capítol en la història de l'aviació civil», va afirmar Chew Choon Seng, directiu de Singapore Airlines, que es trobava al costat de John Rose, dirigent de l'empresa britànica de motors Rolls Royce, que proporciona els reactors de l'avió.Amagat rere una cortina, el quadrimotor fou portat fins a l'edifici principal del centre de lliurament per situar-lo davant la gran vidriera on es trobaven els espectadors, periodistes i empleats d'Airbus i de Singapore Airlines.

El passatger que ocuparà el seient 1A en el primer vol comercial, amb destinació a Sidney el pròxim 25 d'octubre, va pagar 73.000 euros, per a ell i el seu acompanyant.Airbus té actualment 189 comandes en ferm i compromisos de compra de 16 clients per a aquestnou model d'avió, principalment de la regió del golf Pèrsic, d'Àsia i d'Europa. Thomas Enders, John Rose i Chew Choon Seng visitaren ahir la cabina de l'Airbus A380 de Singapore Airlines, una versió especialment luxosa i espaiosa que pot acollir 471 passatgers,envers dels 450 de la versió ampliada del Boeing 747.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris