algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Porcel tanca la porta de Frankfurt

L'escriptor d'Andratx clausurà la Fira del Llibre, on passà el relleu a Turquia com a convidada d'honor

103454

Els llaços entre cultures mediterrànies centraren el discurs de clausura de Baltasar Porcel.

I.R.L.

Els pensaments i les lletres d'Empèdocles, Pèricles, Horaci o Heràclit esdevingueren ahir els protagonistes de la Fira del Llibre de Frankfurt. Baltasar Porcel se serví dels clàssics per posar punt i final a sis dies de viatge per la cultura catalana.

L'escriptor d'Andratx passà ahir el relleu a la cultura turca, que en serà la convidada el 2008, i ho féu amb un discurs carregat de llaços entre les dues riberes, en una «mar plena de suggeriments». Una Mediterrània carregada de «riquesa d'ideals i de creences» en la qual, segons apuntà Porcel, «cada ésser humà ha existit amb les seva correspondència i visió mesclades amb les de l'altre».

L'aposta per la llengua també fou un dels vessants esmentats pel mallorquí durant el discurs. Armat amb les paraules del pensador alemany Martin Heidegger, Baltasar Porcel descrigué la llengua com la casa de l'ànima. «No ens realitzem substancialment, llavors, per exemple, en la nació, compromís històric, sinó en el vector de l'idioma, de l'ànima», explicà.

Vora Porcel, l'escriptora turca Elif Shafak escoltà les paraules de l'autor d'Olympia a mitjanit. La novel·lista fou l'encarregada de recollir el testimoni amb vista a l'any que ve. La literatura turca es presentarà sota l'eslògan «Turquia, en tots els colors». El programa començarà el març del 2008 i tindrà lloc fins als primers mesos del 2009, sobretot a Frankfurt i a Berlín.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris