nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Bargalló qualifica la presència a Frankfurt com a «èxit indiscutible»

Responsables de la fira, sorpresos pel ressò de la cultura catalana

El director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, va qualificar ahir d'«èxit indiscutible» la presència de la cultura catalana a la Fira del Llibre de Frankfurt, en una primera valoració de la presència catalana a Alemanya.

Bargalló va fer un repàs dels nombres dels primers tres dies de la fira "els corresponents a la presència de professionals" i va comentar que més de 2.500 persones han passat pels actes literaris. En destacà els 250 assistents que congregà Quim Monzó i els 150 de Maria Barbal i Carme Riera; 900 persones acudiren a l'auditori de l'estand de l'Institut Ramon Llull; 3.000 a les Nits Sonar, i devers 6.000 a les diverses exposicionsque s'han muntat a Frankfurt.

El director del Llull informà que la institució ha rebut delegacions i organitzacions de diferents països interessats a saber com s'ha organitzat la presència catalana a la fira, i la reunió amb 120 editors de tot el món.

Bargalló remarcà les impressions causades per la cultura catalana a la Fira de Frankfurt, i afirmà que del total, un 53'12% han estat «positives» i tan sols un 12'5%, de caràcter «negatiu».

D'altra banda, el portaveu de la fira, Thomas Minkus, es mostrà ahir «molt sorprès» del ressò internacional aconseguit per la cultura catalana, com a convidada d'honor que «s'ha donat a conèixer a tot Europa» gràcies a aquest esdeveniment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris