algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

«Paraigües d'Anatòlia» s'endú el premi Bòtil de teatre de Vilafranca

«L'home que feia pets», de Josep M. Viella, guanyà el Guillem d'Efak

Dins el marc de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca es varen entregar ahir el premi Bòtil, de produccions teatrals i literàries, i el Guillem d'Efak, de textos de teatre infantil i juvenil. El premi Guillem d'Efak va recaure en l'obra L'home que feia pets, del vigatà Josep Maria Viella, mentre que Agnès Llobet va aconseguir el premi Bòtil amb l'obra de teatre Paraigües d'Anatòlia. L'espectacle Paraigües d'Anatòlia reviu la història d'un protagonista reclòs que s'arreplega sobre ell mateix i, a través de la prosa poètica de Josep Maria Llompart, «parla dels records de la infantesa, de l'amor, de les pors... Els ingredients que donen gust i amargor a la nostra vida», va dir Llobet.

A l'acte d'entrega dels premis, que es dugué a terme ahir al casal del municipi, hi participaren la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés; la vicepresidenta i consellera de Cultura, Joana M. Mascaró; el director insular de Cultura del Consell, Maties Garcies; i el batle de Vilafranca, Jaume Sansó, entre d'altres.

Just abans que es lliurassin els premis, els assistents patiren un divertit abordatge per part de dos pirates de la companyia Teatre Tot Terreny, que protagonitzaren un divertit espectacle que posà la nota de color i alegria a l'esdeveniment.

Tots els participants coincidiren a dir que aquesta fira és de cada vegada més important i exitosa, ja que any rere any hi augmenta la participació tant de públic com de companyies. Els actors i representants de les empreses d'espectacles aprofitaren l'ocasió per demanar més ajudes a les diferents institucions. Per la seva banda, Maria Lluïsa Mascaró manifestà la seva intenció que des del Consell de Mallorca es continuï donant suport a aquest tipus d'iniciatives: «Pels membres del Consell, ajudar en aquestes causes és un veritable plaer. Podeu comptar amb tot el nostre suport».

Bàrbara Galmés valorà molt positivament la Fira: «És molt positiu fomentar la cultura ja des de la infantesa. I això no s'ha de fer només des de les escoles, sinó que iniciatives com aquestes ajuden que els nostres infants entrin en contacte amb el món de la cultura i del teatre».

Aquests dies a Vilafranca s'alena un aire especial. I és que la Fira de Teatre Infantil i Juvenil ha vestit de color els carrers i les places de la vila. En total, s'hi ofereixen més de quaranta espectacles. Alguns són representats dins el teatre, però molts altres es fan al carrer o dins un envelat, fet que atreu molt els infants i omple de màgia el municipi.Ahir horabaixa va ser molt engrescador, ja que primer Don Carrot, en el seu esperpèntic vehicle, es passejà amb un enfilall d'infants que li anaven darrere per tot el centre del poble. Després va arribar el grup Cucorba va ser l'encarregat de fer ballar infants i pares.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris