algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Al Gore s'endú el Nobel de la Pau per la seva lluita contra el canvi climàtic

El Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic de l'ONU comparteix el premi

Volia ser president dels EUA i s'ha acabat convertint en el Nobel de la Pau: per a Al Gore, exvicepresident dels Estats Units i candidat derrotat a la Casa Blanca, el prestigiós premi que se li atorgà ahir divendres a Oslo, tindrà sense cap dubte un cert gust de revenja. El premi li va ser concedit conjuntament amb el Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic de l'ONU (IPCC, per les seves sigles en anglès).

A 59 anys, l'exvicepresident nord-americà i candidat derrotat en les eleccions de l'any 2000, sembla que ha girat full en les seves ambicions polítiques, tot i que els seus partidaris encara desitgen que es presenti als comicis presidencials de 2008. Després del llarg silenci que va seguir la seva derrota davant de George W. Bush, Al Gore es consagrà al que ara ja considera l'objectiu de la seva vida: la lluita contra l'escalfament climàtic. Sovint descrit com un treballador incansable de gran moralitat però poc carisma, molts foren els qui dubtaren que pogués superar aquesta imatge de «perdedor» que li quedà després de la seva derrota enfront de Bush. Tanmateix, Al Gore se sabé reinventar a si mateix amb una passió inusitada en nom de la seva nova causa.

D'aquesta manera, es va implicar a fons en la lluita contra l'encalentiment del clima, popularitzant l'amenaça que representa amb el seu documental Una veritat incòmoda. Aquesta cinta va convertir en una estrella un Gore més relaxat, després que el film guanyàs el 2006 l'Oscar a la millor cançó i el de millor documental. En saber la notícia, Al Gore va reconèixer que se sentia «profundament honorat de rebre el premi Nobel de la Pau», i informà que en donarà el cent per cent a l'Aliança per a la Protecció Climàtica.

D'altra banda, el president del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic de l'ONU, Rajendra Pachauri, va considerar ahir que el premi Nobel de la Pau, que ha guanyat amb el nord-americà Al Gore, hauria de crear un «sentiment d'urgència» sobre el reescalfament climàtic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris