nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Nou gravats mostren a Frankfurt l'admiració de Miró per Mallorca

La galeria Eva Winkeler acollirà l'exposició fins al 25 d'octubre

Cultura catalana, singular i universal. El lema principal de la Fira de Frankfurt s'avé a la perfecció amb l'exposició que ahir capvespre s'inaugurà a la galeria Eva Winkeler. El centre artístic, ubicat al bell mig del cor de la ciutat, acull una mostra de nou gravats de Joan Miró de la Sèrie Mallorca, un artista que estimà de bon de veres la cultura catalana, amb les seves singularitats i la seva figura es projecta de manera universal arreu del món. La inauguració de la mostra, comissariada per Guillem Frontera, fou presidida per la presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar, i gaudí de la participació del president de l'Institut Ramon Llull, Josep Lluís Carod Rovira, i del president de l'IEB, Sebastià Serra, del conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras.

La vinculació de l'artista català amb l'Illa prové des de la infantesa, quan Miró passava els estius a Palma. Aquests lligams, però, es consolidaren encara més l'any 1929 en casar-se amb la mallorquina Pilar Juncosa. Així doncs, d'aquesta estima a la terra illenca sorgí el 1971 aquesta sèrie dedicada a Mallorca i que ara es mostrarà a Frankfurt fins al 25 d'octubre. En aquesta es recullen nou gravats a l'aiguafort i l'aiguatinta, a més d'incloure tots els estats d'un dels dibuixos, i l'estat en negre i el negatiu d'altres dos gravats. Així, a més de conèixer l'abast i la categoria de l'obra, els visitants a l'Eva Winkeler també podran comprendre les diferents passes i el treball encoratjat que realitzà el pintor per abastar el resultat final. Una mostra molt explícita per comprendre l'obra d'aquesta artista. Aquestes obres han estat cedides gentilment per la Fundació Drac que presideix Vicenç Grandre.

Els tradicionals tons grocs, vermells, verds i blaus es mostren tímids en aquesta exposició que, emmarcada dins el Projecte Frankfurt 2007, recorda la importància que ha tingut el pintor arreu de les terres de parla catalana i en especial a Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris