algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Frankfurt descobreix les relacions de Miró i Mallorca de la mà de Pere A.Serra

L'editor presentà ahir vespre la reedició en alemany del llibre publicat per Ensiola

88844

Guillem Frontera, Sebastià Serra i Pere A. Serra durant la presentació del llibre a Frankfurt.

La poesia de Joan Miró, a través de les seves constel·lacions i els seus blaus, perduren 24 anys després de la seva mort. Mostra d'això són les innombrables exposicions i estudis que es realitzen encara avui arreu del món. Ara, l'obra de Miró torna a ser protagonista a Mallorca, una illa que l'artista català estimà amb força i des d'on, assegurava, conformà juntament amb Mont-roig i Barcelona, el triangle del seu art.

Dins el marc de la Fira de Frankfurt es presentà ahir vespre la reedició de l'assaig Miró i Mallorca, un llibre de l'editor Pere A. Serra que, passats 23 anys de la seva primera publicació, torna a veure la llum amb una edició renovada i en alemany. Ensiola ha estat l'encarregada de la publicació d'aquest nou exemplar a través del qual Serra fa repàs a la relació de Miró amb Mallorca i el llegat que aquest deixà a l'illa.

La galeria Eva Winkeler de Frankfurt, que avui inaugurarà l'exposició Sèrie Mallorca, fou l'escenari de la presentació. El director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Sebastià Serra, exercicí de mestre de cerimònies i recordà com Pere Serra començà a gestar la idea del llibre el 1982 juntament amb el propi Miró. Per la seva banda, el director literari d'Ensiola, Guillem Frontera, recordà com el pintor visqué a l'illa en una «penombra fructífera» i com Serra, arran de la gran amistat que els unia, el va empènyer a sortir «d'aquesta sol·litud i fer coses per a Palma».

La universalitat del pintor català que «obrí camins a noves idees» fou un dels trets que destacà Pere A. Serra durant la presentació, en la qual també recordà algunes anèdotes sobre les seves vivències amb l'artista. L'autor es mostrà també molt satisfet per la reedició d'aquesta obra que conserva la portada original que realitzà Miró ex professo.

El nou Miró i Mallorca es presenta ara amb un format diferent i en el qual s'ha donat importància al Miró més íntim i personal. Amb aquesta premisa, el llibre inclou doncs un seguit de fotografies, moltes d'elles cedides per l'arxiu familiar, i que deixen palesa el caire més humà de l'artista i la internacionalitat de la seva obra. Destaca també la incorporació d'un epíleg fet pel propi autor que, baix el títol de Vint-i-cinc anys sense Miró, repassa la vida del mestre després del buit que deixà amb la seva mort.

L'acte que també comptà amb l'assistència del president de l'IRL, Josep Lluís Carod Rovira, clogué amb un brindis entre l'autor, els responsables de l'editorial Ensiola i els nombrosos escriptors i editors illencs presents a Frankfurt que no es volgueren perdre la cita amb l'art universal del geni català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris