algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Isidor Marí es perfila com el nou director adjunt de l'IRL a les Balears

Les Illes farien efectiu el reingrés a la institució cultural el proper mes de gener

El president Francesc Antich anuncià dimecres el retorn de les Illes Balears a l'Institut Ramon Llull (IRL), però deixà a l'aire el com, el qui i el quan es materialitzaria aquest fet. Fonts consultades ahir per Diari de Balears, asseguraren que el músic, filòleg i escriptor eivissenc Isidor Marí serà qui assumirà la direcció adjunta del Llull a Balears, una proposta que en breu haurà de confirmar el PSM, d'acord amb el pacte de governabilitat.

El secretari general del partit nacionalista, Biel Barceló, confirmà ahir que ja s'havia reunit amb el director de l'IRL, Josep Bargalló, per tractar de tancar qüestions de com s'establirien les relacions entre els executius insular i català. «Es crearà una direcció adjunta que serà gestionada des de les Balears, que tindrà la seva seu a Palma i disposarà d'una dotació pressupostària encara sense determinar», apuntà. Barceló també assenyalà que la intenció és que el retorn a la institució es materialitzi el proper mes de gener quan s'haurien tancat els punts pendents sobre l'estructuració i les funcions tant de l'Arxipèlag com del Principat. «Està clar que el Ramon Llull realitzarà una tasca conjunta tant a Balears com a Catalunya, encara que també hi haurà activitats concretes fetes per encàrrec», matisà.

Avui per avui, l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), la direcció general de Cultura i el Cofuc són les entitats encarregades de la promoció de la cultura catalana a l'exterior. Ara se n'hi afegirà una de nova, fet que podria provocar la superposició d'algunes competències entre entitats. Antich parlà dimecres de «reorganització» d'aquestes institucions, mentre que Barceló confirmà ahir que hi haurà d'haver un «repartiment de funcions».

De parer semblant es pronuncià ahir el president de l'IEB, Sebastià Serra, qui assegurà que «no hi haurà cap problema, ja que una cosa serà compatible amb l'altra». Així mateix, deixà clar que dins el pacte de Govern a més de l'entrada al Llull també queda palesa la «potenciació de l'IEB», i que per això ell continuarà treballant en aquesta línia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris