algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

La Fundació Pilar i Joan Miró entregà ahir els seus premis i beques 2007

La promoció i la difusió de valors creatius contemporanis són l'objectiu dels guardons

La Fundació Pilar i Joan Miró entregà ahir els premis i beques 2007, en un acte que va tenir la presència de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon, que fou l'encarregada de lliurar el premi Pilar Juncosa i Sotheby's a Susan Philipsz. L'artista conquerí el guardó amb el seu projecte More than this, una obra centrada «en el poder evocador dels sons i en la seva capacitat per modificar l'espai». La dotació econòmica d'aquest premi és de 30.000 euros.

D'altra banda, el premi Pilar i Juncosa a la Innovació, dotat amb 8.000 euros, fou per a l'obra Flags, dels francès Phillippe Chatelain, especialista en pintura generada per ordinador i aplicada a espais urbans. A més, cinc ajudes de 1.500 euros cada una componen les beques de Formació, Experimentació i Creació Pilar Juncosa, atorgades enguany per participar en els tallers de Son Boter. Neus Marroig, José Manuel González, Raúl Gómez, Almudena Lober i Jordi Bielsa en foren els beneficiats.

També una beca de formació, les que la Fundació Miró dóna en col·laboració amb entitats culturals estrangeres, reberen Miquel García i Marian Moratinos, que podran fer una estada al MCO Arte Contemporánea de Porto i a l'Slade School of Fine Arts de Londres.

La Fundació col·labora, així mateix, «en l'assignació de beques de formació amb altres institucions en l'àmbit estatal», com la Calcografia Nacional i la Fira Estampa 2007. Quant a aquesta darrera, es concedí una beca a l'artista francès Sebastien Caillat. La beca Pilar Juncosa per a un projecte educatiu fou per al projecte Relat@s d'Andrea Arrrizabalaga i Ana Revuelta. Per acabar, la beca d'investigació fou declarada deserta perquè el jurat considerà «que cap dels projectes presentats no reunia el nivell exigit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris