lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Antich fa públic a Frankfurt el reingrés de les Illes a l'Institut Ramon Llull

Les visites institucionals del primer dia deixen en un segon pla l'activitat editoral

95568

Juli Minoves, ministre d'Andorra; Josep Bargalló, director del Ramon Llull; Jurgen Boos, director de la Fira; Francesc Antich en nom de les Balears i Josep Lluís Carod-Rovira en nom del Principat brinden per la salut del català.

Balears tornarà a fer part de l'Institut Ramon Llull, una institució que les Illes ajudaren a constituir en el seu moment. Amb aquestes paraules, Francesc Antich confirmà ahir dematí l'entesa entre el seu Govern i la Generalitat per refer de nou els llaços culturals entre l'Arxipèlag i el Principat. L'anunci el realitzà durant la presentació institucional de la Fira de Frankfurt, flaquejat per les màximes autoritats polítiques catalanes, i davant un auditori que aplaudí el retorn. La manera en què l'Arxipèlag entrarà dins la institució, la representativitat d'aquesta o les dates d'incorporació seran alguns dels temes que Antich i el seu homòleg català, José Montilla, discutiran aquests dies a Brussel·les, durant el Comitè de les Regions de la Unió Europa. «No hi ha d'haver cap tipus de problema» augurà el president balear qui també reconegué que s'hauran de «reorganitzar» les institucions insulars que avui treballen en el camp de la projecció exterior. En termes semblants es manifestà també el director de l'IRL, Josep Bargalló, qui apuntà que fins al moment ja s'ha reunit amb els partits del pacte i que tothom és partidari d'engegar motors.

A les onze en punt, Antich entrà al recinte firal acompanyat per la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés. La visita a l'estand de Balears fou el primer indret on es dirigí la comitiva insular. El president Montilla, acompanyat del vicepresident Josep Lluís Carod Rovira, i un ampli seguici de polítics catalans també visitaren l'espai de l'IEB, on el seu president, Sebastià Serra, els hi explicà les propostes que ha duit fins a la ciutat alemanya.

El llibre la Mallorca eròtica de Felip Munar i Joan Bennàssar fou la publicació que aixecà més espectació, sobretot quan Carod-Rovira qualificà la publicació de «bibliografia fonamental» i mostrà a Montilla les il·lustracions del volum. Poc després, la comitiva catalana i balear continuà la visita al pavelló dedicat a la cultura catalana, un recorregut que s'allargà per espai de més de dues hores. L'absència del País Valencià, també fou un tema comentat durant els discursos.

Així, Antich destacà «la importància d'unir esforços entre els territoris de parla catalana» per actuar de manera conjunta. Tampoc no faltaren les paraules d'agraïment, que el president insular realitzà davant els mitjans de comunicació. «Cal donar l'enhorabona a l'IEB i a la Conselleria per l'esforç que han hagut de fer a darrera hora per ser aquí», sentencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris