muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Les noves tendències, punt clau del nou programa del Teatre del Mar

«Seqüències, 4 ficcions d'avui», primera producció pròpia de l'espai

El Teatre del Mar presentà ahir la Temporada de Tardor 2007, el fil conductor de la qual seran les noves tendències escèniques i que, per això mateix, portarà el títol Mostra de Teatre Contemporani. La programació tardorenca d'aquest espai teatral es difon mitjançant un nou tríptic, segons informà la cap de premsa del teatre, dissenyat amb la voluntat «d'arribar a tothom i de poder comunicar als ciutadans la nostra oferta».

D'aquesta manera, l'obra Seqüències, 4 ficcions d'avui obrirà la temporada el dia 11 d'octubre. Es tracta d'una producció pròpia en la qual quatre creadors de les Illes han escrit un guió que els servirà per transmetre quina és la seva visió sobre la Mallorca actual. Joan Carles Bellviure, Rafel Duran, Pere Fullana i Biel Jordà són els directors de la primera producció pròpia del Teatre del Mar.

Contratemps és l'obra que s'hi podrà veure a partir del 7 de novembre. La companyia El Bosc d'Arden presenta un projecte en el qual «el pas del temps és determinant per reflexionar sobre els errors comesos, els fracassos, les desil·lusions». També durant el mes de novembre, el Teatre del Mar estrenarà Gosses, una producció d'Albena Teatre que se centra «en les dinàmiques de relacions i en els comportaments quotidians de les persones».

Ja dins el mes de desembre, el Teatre de Ponent oferirà Natura Morta, una història policíaca «amb un ritme que no decau» i que reflexiona sobre «una normalitat que no existeix». Per gener, Clown Teatre oferirà Ambulants, «un espectacle divertit en el qual els objectes més simples i quotidians són tractats amb imaginació».

El Teatre del Mar oferirà també aquesta tardor dos projectes especialment dirigits al públic més jove. Per una banda, l'actuació d'Immo Shultz amb Ça va bien?, «un espectacle fresc amb moments poètics que sorprèn pel virtuosisme dels números i que agradarà a tota la família». Per l'altra, l'oferta pedagògica Teatre i Literatura, que donarà a conèixer als alumnes de 3r i 4t d'ESO i de batxillerat, l'obra El Lazarillo de Tormes. Aquest clàssic de la literatura espanyola ha estat adaptat per la companyia Morfema Teatro i té «un sol actor que n'encarna tots els personatges». El muntatge «mostra l'alt contingut humorístic de la novel·la».

El programa Teatre i Literatura «parteix d'un enfocament integrador d'amdues activitats artístiques i pretén connectar amb l'alumnat actual». Així, durant els mesos de febrer i d'abril de 2008 es preveu posar sobre els escenaris del Teatre del Mar les obres Tirant lo Blanc i Mirall trencat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris