muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Una completa mostra de fotografia ensenya els millors culs del segle XX

La mostra Ocults exhibeix, a la Fundació Canal deMadrid, la bellesa, la diversitat i la provocació dels culs des de la mirada de fotògrafs com Robert Capa, Cartier-Bresson, Mapplethorpe, Man Ray, Lucien Clergue, o dels espanyols Joan Colom, Ramón Masats, Carlos Pérez Siquier, Cristina García-Rodero, Miguel Oriola, Isabel Muñoz o el mallorquí Toni Catany. Immerses en el vermell sang de les parets, les imatges, realitzades, per 67 fotògrafs «són un passeig pel segle XX» i mostren un «ventall de situacions i diverses maneres de treballar», segons va explicar el comissari de la mostra, José María Díaz-Maroto.

«No és un catàleg de culs "va advertir" sinó una mostra de la bellesa, l'erotitisme, l'estètica i la història de les imatges», va declarar Díaz-Maroto, qui, no obstant això, va matisar que algunes fotografies toquen la pornografia». «Igual com el front humà té al rostre el seu eix indiscutible, el dors humà no és menys i també té el seu protagonista: el cul», va al·legar. La idea d'aquesta exposició va sorgir «per casualitat» a Londres quan la directora de la Fundació, Eva Tormo i el director d'exposicions, Cristian Ruiz Orfila, tornaven en metro de la Fira d'Art contemporani Frieze Art i intentaven prendre una fotografia dels viatgers, interrompuda pels darreres de viatgers que es 'colaven' a la imatge.

Revisant publicacions i arxius, visitant estudis i observant amb «paciència», els responsables d'aquesta exposició es van trobar amb «ocults tresors fotogràfics».

«Aquesta exposició desitja regalar a l'espectador sorpresa i bellesa tant en les maneres tradicionals d'entendre la imatge com en les noves tendències. En ella, hi conviuen autors clàssics de prestigi reconegut i nous creadors», va concloure el comissari de la mostra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris