nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Glòria Mas inaugura a Es Baluard la seva visió crítica sobre l'actualitat

La instal·lació, anomenada «Aporia», es podrà veure fins dia 3 de setembre

L'artista mallorquina Glòria Mas va inaugurar ahir a la sala de l'Aljub del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma la instal·lació que ha titulat Aporia, a través de la qual proposa al públic una reflexió crítica sobre l'actualitat dels nostres dies. La instal·lació, dissenyada per l'artista expressament per a l'esmentada sala, conjuga elements tan distints com les projeccions, els sons o el cristall, que en aquest cas es posen al servei d'un discurs ple de crítica a la «irracionalitat de l'acció social humana» sense renunciar a la bellesa plàstica que provoquen els constants reflexos que projecta la llum en tocar cada una de les llàgrimes de vidre.

Durant la inauguració, Glòria Mas va estar acompanyada per bona part de la classe política de les Balears, entre les quals hi eren la ja presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar;el delegat del Govern a Palma, Ramon Socias; el president d'Es Baluard i regidor de Cort, Rogelio Araújo, a més de les regidores Cristina Ferrer (PSOE) i Francesca Bennàssar (PP). També hi eren el conseller de Cultura en funcions, Francesc Fiol, i la seva directora general en funcions, Catalina Sureda, a banda de Dolça Mulet, directora insular de Cultura en funcions, i l'actual batle de Sóller, Guillem Bernat.

A més, l'artista va comptar amb el suport d'amics i companys del món de l'art com els artistes Patrik Guino, Miquela Vidal, Maria Carbonero, Pep Guerrero, Pep Llambies, Francesca Martí, Bàrbara Juan, Ñaco Fabré, Teresa Matas, Jaume Mir i Amelia García, entre altres. Així mateix hi eren els galeristes Gabriel Vanrrell i la seva esposa, i Patricia Estrada, com també la comissària Pilar Ribal i la crítica d'art que ha elaborat el text sobre la instal·lació de Glòria Mas per al catàleg que s'ha publicat, Rosa Queralt, entre altres, com ara l'advocat Rafel Perera i Xavier Mayol, representant de la Fundació Tren de l'Art. L'encarregada de fer la breu presentació de l'obra de Mas, que es mantindrà exposada a l'Aljub fins dia 3 de setembre, va ser la directora d'Es Baluard, Marie Claire Uberquoi, que destacà la capacitat de Mas per «transmetre la versió crítica del que ocorre al nostre entorn». Després de la presentació es féu un petit còctel. Per altra banda, durant el dia, més de 500 persones gaudiren de la jornada de portes obertes per Sant Pere.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris