lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El «Turandot» de Bonnín sonarà en versió concert a la Misericòrdia

Giovana Casolla i Darío Volonté seran els progatonistes principals

A quatre mesos de la inauguració del Teatre Principal, el segon dels muntatges lírics de la XXI Temporada d'Ópera, Turandot, es farà en format concert al pati de La Misericòrdia. No tindrà, segurament, la mateixa fastuositat que hagués pogut tenir si s'hagués fet al nou escenari del Principal amb tota la maquinària humana i tecnològica a disposició de la que hagués estat la vertadera estrena de l'escenari. Però, així i tot, el director musical del muntatge, Francesc Bonnín, ha triat una peça «perfectament adaptable al format en concert», en paraules de la gran soprano napolitana Giovanna Casolla, que alhora encapçala un repartiment de luxe en el qual es combinarà el talent dels dos Cors del Principal i el de l'Orquestra Simfònica de Balears «Ciutat de Palma» amb la veu dels mallorquins Pedro Fuentes, Elsa Salord, Arantxa Calvo i Manuel Velasco. Completaran el repartiment algunes de les veus més brillants del panorama líric d'arreu del món, entre les quals destaquen, a més de la soprano Casolla, que interpretarà el paper de la princesa Turandot; la del tenor Darío Volonté, que serà el príncep Calaf; la soprano Maria Casola, Enrico Turco, Marcelo Lippi, Federico Lepre, Santiago Sánchez Jericó i Gianluca Breda.

Bonnín assegurà que s'ha intentat enfrontar a l'obra de Puccini sense «prendre com a referència altres Turandots», volgué basar la seva direcció en les «potencialitats de les veus» i féu una lectura «molt teatral d'aquesta obra» ja que per a ell el més important és «com es diuen les coses». El director musical assegurà que el fet de presentar l'òpera en concert significa prescindir dels elements teatrals, fet que requereix «el màxim de teatralitat en les pròpies veus». «Hem intentat donar a l'obra la mateixa força que si fos una òpera a l'ús però sense l'ajuda de la gestualitat dramàtica, el vestuari ni els llums...», puntualitzà Bonnín.

Durant la presentació, els cantants lírics significaren que el treball amb el mestre Bonnín ha estat «molt agradable» perquè les seves directrius han estat molt precises, fet que ha facilitat molt la feina. El Turandot en versió concert es presentarà al públic al pati de La Misericòrdia divendres dia 29 i diumenge dia 1 de juliol a les 21.30 hores. Una hora abans de les funcions hi haurà una conferència introductòria a la Sala dels Cors, on s'explicaran els orígens de l'obra, que Puccini deixà inconclosa i que fou estrenada al 1926 a la Scala amb final de Franco Alfano.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris