nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

L'Acadèmia de la Cuina publica el seu quart tom de reunions a taula

El llibre aplega les darreres cròniques dels dinars i les receptes

El quart volum sobre les cròniques i el receptari de l'Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca, que aplega els dinars que ha duit a terme l'associació des de setembre de 2001 i fins a l'estiu de 2006, es presentarà avui a partir de les 20.00 hores del vespre al claustre del convent de Santa Margalida de Palma. Gabriel Morell Solivellas és l'autor del volum, juntament amb el desaparegut Pep Lluís Vidal Alcover, a qui se li dedica, i són les Bodegues José Luis Ferrer les que s'han encarregat de l'edició, que recull en la seva portada un il·lustratiu quadre de Riera Ferrari.

Segons explicà ahir Morell, aquesta col·lecció de llibres troba el seu origen en les reunions que un cop cada mes realitzen els 30 socis de l'acadèmia entorn d'una taula. En ella se serveixen plats típics de Mallorca regats amb bons vins de la nostra terra, ja que una de les finalitats d'aquestes «bauxes» és «la recuperació de receptes antigues». Aquests dinars tenen lloc els darrers divendres de cada mes i es realitzen a espais amb «un cert encant cultural», com ara les Cases de sa Font Seca de Bunyola, sa Caseta des Cós (Binissalem), la base naval de Sóller o Miramar de la família Vives (Valldemossa), per citar-ne sols alguns. De cada un d'aquests dinars, Morell en fa una petita crònica i en reprodueix els plats que s'han consumit i la recepta per elaborar-los. Durant les sobretaules, els acadèmics parlen dels plats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris