muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Setze joves debatran sobre temes d'actualitat de la mà de Casa Àsia

El curs, que serà a Binifaldó, pretén fomentar l'intercanvi cultural

Els setze alumnes que participaran en la cinquena edició de l'Escola d'Orient-Mukhar Mai, arribaren ahir a Mallorca per començar per iniciativa de la Casa Àsia unes jornades dedicades a l'estudi, al debat multicultural i a la convivència.L'estada dels joves, que procedeixen de països tan diversos com les Filipines, el Vietnam, el Japó, l'Índia, Corea, Malàisia, l'Iran i Taiwan tindrà lloc un any més a Binifaldó i durarà fins al 2 de juliol. També hi aniran joves europeus i de les Illes.

Enguany els debats giraran entorn dels temes més diversos, proposats, segons explicà ahir Eva Borreguero, directora de Programes Educatius de Casa Àsia, pels mateixos alumes. S'hi parlarà, doncs, dels valors del jovent asiàtic i europeu, les solucions per a la crisi energètica en l'àmbit global, la possible reforma de l'Organització de les Nacions Unides i les expressions artístiques interculturals, a més de la creativitat en la vida diària de l'Àsia i d'Europa.

A banda de les hores que es destinaran a l'intercanvi d'opinions sobre els temes abans esmentats, els alumnes gaudiran d'algunes hores d'esbarjo diàries, que dedicaran segons el programa de l'Escola d'Orient a realitzar visites guiades per la serra de Tramuntana, fer algun passeig a bord d'un rai i, fins i tot, a aprendre els secrets de la cuina de cada un dels països representats pels inscrits amb petites degustacions. Un any més, l'objectiu de l'Escola d'Orient és «desmuntar els tòpics, aprendre a diferenciar i a desxifrar les diverses cultures i debatre a partir de propostes comunes temes que afecten tot el jovent del món», per tal d'afavorir el coneixement multicultural entre els joves asiàtics i els europeus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris