algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Fundació Pilar i Joan Miró celebra el seu Sant Joan amb una nit dedicada a l'art i la música

Coneguts artistes es reuniren a l'emblemàtic espai

La Fundació Pilar i Joan Miró va celebrar ahir l'onomàstica del pintor mallorquí amb la inauguració de les exposicions L'agència Al-Zur. Deconstruint Osama, de Joan Fontcuberta, i A perfect day in a perfect world, de l'artista portuguès Baltazar Torres.

Ambdues inauguracions varen trascórrer en un ambient festiu en el qual hi va haver música i va destacar la presència de la regidora electa Nanda Ramon, que representava ahir vespre la recentment anomenada batlessa Aina Calvo. Quant a les exposicions, la crítica ferotge a la terrible destrucció que l'home està fent a l'espai natural, resumeix el treball de Baltasar Torres integrat per quatre instal·lacions que ocupen l'Espai Zero. «És una reflexió sobre les actituds de l'home contemporani i les seves contradiccions», va explicar l'artista durant la inauguració, «una crítica extensible a tot el planeta, on vivim una bogeria de sorolls, destrucció i manca de qualitat de vida,» va sentenciar.

Per la seva banda, Joan Fontcuberta va explicar que la seva exposició, ubicada al corredor i a l'Espai Cúbic, «ironitza sobre l'actitud dels mitjans de comunicació, ja que "per ell" en aquest moment s'ofereix una imatge tergiversada dels musulmans».

Encara que Nanda Ramon hi va acudir ahir en representació de la batlessa, la seva presència a la Fundació és significativa, ja que tots els rumors la proclamen com a nova regidora de Cultura de Cort. I és aquesta àrea la que regeix el destí de l'entitat. Ramon va mostrar la seva satisfacció amb l'obra i el contingut de les exposicions: «Malgrat la diferència de materials, plantejament i tècnica, ambdues exposicions coincideixen en aquesta mirada crítica cap al món occidental», digué.

Varen ser molts els que varen voler acudir a la cita. Després de la visita a les exposicions, el públic congregat va gaudir d'un còctel als jardins i del concert de Jbara-fusion. Entre el públic, hi havia un bon nombre d'artistes de les Illes com ara Pep Llambies, Rafa Forteza, Toni Socies, Xisco Bonnín, Pere Joan, Paco Espinosa, Ricard Chang o Marta Blasco; la directora d'Es Baluard, Marie-Claire Uberquoi; el galerista Xavier Fiol; el crític d'art Santiago Om o Pascale Pronnier, de la galeria francesa Le Fresnoy, entre d'altres.

Més activitats  

Avui dematí, les activitats a la Fundació continuen i hi haurà tallers per a infants, i el vespre, com a cloenda d'aquesta celebració festiva, l'actuació del grup The Pinker Tones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris