muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Ciutadella esclata per celebrar les festes de Sant Joan

Enguany, prop de 12.000 mallorquins s'hi han traslladat per viure la gresca menorquina

Ciutadella bota i fa festa amb els cavalls, autèntics protagonistes de la part més tradicional de les celebracions de Sant Joan. Milers i milers de persones sortiren ahir al carrer per presenciar-ne el primer acte, quan el flabioler demana permís al Caixer Senyor per iniciar el replec de cavallers, i a continuació el primer toc, que anuncia l'inici de dos dies d'intensa activitat i bulla.

La festa es contagia
Els ciutadellencs viuen amb devoció les festes de Sant Joan i aquest sentiment s'ha contagiat als milers de visitants que, cada any, compareixen de l'illa veïna per participar-hi. Els mallorquins són el grup més nombrós i es calcula que enguany, que Sant Joan coincideix amb un cap de setmana, són gairebé 12.000 els que s'han desplaçat a Menorca per participar de la festa. Són dies de sortir molt, de beure litres de «gin» amb llimonada i de passar moltes hores de marxa. Però també és cert que entre els visitants n'hi ha molts que mostren una gran fidelitat i respecte per les tradicions i acompanyen els ciutadellencs en tots els actes que marca el protocol santjoaner: els caragols, la missa a Sant Joan de Missa, les avellanes a la Contramurada i els Jocs des Pla, entre d'altres, com els replecs i les berenetes (berenars a cases particulars).

Ahir, davall un sol ben fort i amb molta de calor, milers de persones es concentraren a la plaça del Born per veure el primer caragol de les festes. Ja feia dies que se'n parlava, i efectivament es va dur a terme. A dalt del terrat del palau de Can Saura s'hi deixaren veure els coneguts actors Michael Douglas i la seva dona, Catherine Zeta-Jones, privilegiats espectadors del Caragol del Born, un espectacle impressionant que milers de persones seguiren des de la primera fila, fent festa dels bots dels cavalls i tocant-los mentre els cavallers voltaven entre el públic entorn de la plaça.

La celebració continuà durant el vespre, amb el Caragol de Santa Clara i avui, dia de Sant Joan, serà ben prest, a les vuit del matí, quan el Caixer Senyor doni permís per iniciar un nou replec de cavallers i, amb aquest, comenci una altra jornada intensa que culminarà amb els Jocs des Pla. Uns jocs d'estil medieval per als quals s'ha demanat una prudència extrema als assistents, atès que molts d'anys n'hi ha que estiren o punyen els cavalls mentre corren al galop, amb el perill de provocar accidents greus als animals, als genets o al públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris