algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Les calaixeres de mossèn Alcover completen el seu llegat a Manacor

Magdalena Gelabert medita abandonar la gerència de la Fundació

Dues de les sis calaixeres que emprà mossèn Antoni Maria Alcover per classificar els més de dos milions de fitxes que recollí en confeccionar el diccionari Calatà-Valencià-Balear, han completat el cos principal del seu llegat, que s'inclourà en el projecte museogràfic que acollirà la Fundació Pública Antoni Maria Alcover de Manacor. Les calaixeres que fins ara han estat a l'Arxiu del Regne de Mallorca, foren donades ahir oficialment per la directora general de Cultura en funcions, Catalina Sureda, a la Fundació, juntament a un seguit de fitxes o cèdul·les digitalitzades.

La gerent de la fundació, Magdalena Gelabert, ressaltà la «importància enorme i valor simbòlic de les calaixeres perquè varen acollir tot el coneixement lingüístic i filològic» de mossèn Alcover. Les cèdul·les que es classificaren a les calaixeres són actualment a «calaixeres ignífuges molt protegides». Així mateix, aquestes calaixeres restaren molts d'anys a Barcelona abans de tornar a Mallorca i són importants «no només pel diccionari sinó també per altres reculls lexicogràfics», explicà Gelabert, qui destacà que amb aquesta donació per 20 anys, «el cos principal del projecte museogràfic està complet».

A l'acte, hi assistí el batle, Antoni Pastor, i la regidora de Cultura Isabel Ferrer, entre d'altres regidors. En el seu parlament, Pastor recordà que en breu es començaran les obres del projecte museogràfic que té un pressupost total d'1'8 milions d'euros i demanà a Gelabert que «continuï com a gerent de la Fundació». Més tard, Magdalena Gelabert anuncià a aquest diari que medita abandonar la gerència, que ocupa des de finals del 2004, al·legant motius personals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris