algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

La intervenció de Barceló a la Seu ha costat un total de 4 milions d'euros

El pagament pel mural i els vitralls a l'artista ascendeix a la xifra de 3'6 milions d'euros

100056

El bisbe presidí la reunió, a la qual assistiren per primer pic la rectora Casas i la regidora Nanda Ramon.

P.B.

Després de quatre mesos i mig de la inauguració, la Fundació Art a la Seu informà ahir que el cost total de la intervenció de l'artista Miquel Barceló a la Capella del Santíssim de la Catedral de Mallorca ha estat de 3.999.546 euros. Aquesta ha estat la xifra total que el tesorer, Gabriel Barceló, ha quantificat en un breu balanç que traslladà als patrons de la fundació reunits de capvespre a la Casa de l'Església. En conjunt, l'artista ha cobrat per la seva obra 3.615.000 euros per la creació de la pell ceràmica i els vitralls, incloent també el percentatge de l'IPC que l'artista exigí cobrar per cada any trascorregut entre la comanda d'aquests i la seva col·locació. Resta per esclarir quina és la quantitat que realment ha anat a parar a mans de l'artista, i qué es el que s'ha destinat al pagament de matèria primera, o qué han cobrat el seu marxant o el seu ajudant a Vietri Sul Mare, per citar sols algunes incògnites.

Les despeses per les obres de condicionament de la capella i les ajudes a la instal·lació de l'obra sumen 288.614 euros, als quals cal afegir 95.932 euros del cost de les obres adicionals, com ara la reixa i la megafonia instal·lades a l'espai. Del total de la intervenció, 3.999.546 euros, 2.127.582 han estat aportats pels Fundadors de la Fundació Art a la Seu, és a dir, el Govern Balear, Fundatur i el Bisbat, mentre que els restants 1.871.964 euros han estat aportats per institucions i persones com ara el Consell o Cort, entre altres. Queda fora del balanç el cost de la il·luminació, finançat per Endesa. Durant la reunió es va fer públic que l'obra s'ha donat per rebuda al Bisbat després que l'arquitecte diocesà i de la Seu, Sebastià Gamundí, signàs l'acte el passat dimecres dia 20 previ acord capitular, que la donà per acabada en un acte del 16 de juny.

La reunió d'ahir va tenir un caire una mica especial, ja que hi foren presents per primer cop Nanda Ramon, en representació de la batlessa de Palma, Aina Calvo, i que alhora es perfila com a futura regidora de Cultura, i Montserrat Casas, rectora de la UIB. També hi eren Dolça Mulet i Francesc Fiol com a consellers de Cultura del Consell i Govern i la catedràtica de la UIB Mercè Gambús. També hi fou el tresorer de la fundació; el bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, i Teodor Suau, i també el seu assessor jurídic Rafel Perera i el cap del departament jurídic de Turisme, Pep Oliver.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris