nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La música envaeix els carrers de Palma

El parc de les Estacions i s'Hort des Rei acolliren els actes del Dia Europeu de la Música

93584

Els sons musicals es van ensenyorir de dos indrets de Palma per tal de commemorar el Dia Internacional de la Música.

Els sons musicals es van ensenyorir de dos indrets de Palma per tal de commemorar el Dia Internacional de la Música. Si en les dues edicions anteriors l'Ajuntament de Palma va celebrar l'esdeveniment al castell de Bellver enguany, atès l'increment de col·lectius interessats a participar-hi, les activitats es varen desenvolupar a s'Hort del Rei i al parc de les Estacions, amb la qual cosa es pretenia apropar encara més un dia tan especial als ciutadans. La música va començar ahir al matí. A s'Hort del Rei hi va sonar la música de Txema's Big Band, el grup instrumental de l'Institut d'Ensenyament Secundari Josep Maria Llompart; en canvi, al parc de les Estacions va ser la brass band Green Wood Academy, d'Escòcia, la que va dur un bon ambient entre els vianants i viatgers que arribaven o partien de Palma des de l'estació intermodal.

L'horabaixa, i sota un sol de justícia, el concert al parc de les Estacions va ser a càrrec dels joves alumnes del Conservatori Municipal Elemental de Música de Palma. Amb bona fe i amb bastant d'encert, acompanyats d'alumnes de les escoles municipals de música de Montuïri, Felanitx i Santanyí, els petits instrumentistes varen anar demostrant les seves habilitats musicals amb l'ajuda, més o menys imprescindible, dels mestres que enguany han posat en marxa el conservatori elemental de Palma. Les peces que s'interpretaven estaven totalment amb consonància amb el nivell que els petits alumnes han assolit durant aquest curs al conservatori de Palma.

No cal dir que el públic, format per amics i familiars en la seva majoria, estava totalment entregat a l'art dels petits músics, fent uns grans aplaudiments i enregistrant amb càmeres de vídeo i fotogràfiques els diferents grups que sortien sobre l'escenari agrupats per famílies musicals; els primers a sortir varen ser els violins, seguit dels instruments de vent, de piano, de percussió i també de cant coral. Abans del concert, els infants varen poder prendre forces amb els donuts i l'aigua que havia proporcionat l'Ajuntament. No molt enfora dels petits músics, a la plaça de la Porta Pintada, un grup format per brasilers posava percussió i ball en un acte totalment aliè a la celebració del Dia Europeu de la Música però que sí que posava molt d'ambient en els carrers de Palma.

D'altra banda, a s'Hort del Rei es va poder sentir i escoltar el concert dels alumnes dels centres Quatre 42, Renacimiento, Pro-Art Música, Mésmúsica, Dospuntdos, Béla Bàrtok, Adagio i Isicio Torrecillas en un ambient molt agradable, veient com els alumnes més avantatjats d'aquestes acadèmies demostraven els seus sabers. Com molt bé es va explicar al públic assistent al parc de les Estacions, l'any 1985 es commemorà el 300è aniversari del naixement de Bach, Haendel i Scarlatti; aleshores el Consell d'Europa i la Unió Europea llançaren l'Any Europeu de la Música. D'ençà d'aquells moments, reprenent una iniciativa francesa, a molts de llocs s'ha anat celebrant dia 21 de juny com el Dia Europeu de la Música, de tota la música, no sols de la clàssica, amb la finalitat de promoure un major coneixement musical.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris