muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

El Llull vol treure ferro a l'absència de Majoral a la Fira de Frankfurt

El cantant no vol polèmica, «la cultura catalana no necessita això»

La renúncia de Biel Majoral a participar en la gala inaugural de la Fira de Frankfurt ha provocat reaccions per part de l'Institut Ramon Llull, que ahir volgué «aclarir» a aquest diari el tipus de participació que havia proposat al músic algaidí per a la cerimònia de la inaguració, el 9 d'octubre. Biel Majoral posà com a condició al Ramon Llull interpretar Jo sóc català a la ciutat alemanya. La proposta del músic algaidí no fou acceptada per l'organització ja que el poemari històric i reivindicatiu de Pere Capellà «no s'adaptava al perfil que ells volien».

Majoral aclarí que va refusar la invitació perquè «si vull anar a un lloc, tenc les meves condicions. Trob que aquesta cançó d'arrel popular i compromesa repassa clarament la nostra història», explicà. D'altra banda, el director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, es posà en contacte dimecres amb Biel Majoral per parlar del convit i intentar llevar ferro a la qüestió. Majoral també coincidí a no crear polèmica perquè «la cultura catalana no necessita aquests trulls». «Que els polítics assumeixin les seves responsabilitats» digué envers el rebuig de no voler missatges reinvidicatius com el de Capellà, «que nosaltres continuarem fent feina cada dia», sentencià el cantautor.

Fonts del Ramon Llull explicaren ahir a Diari de Balears que la gala inaugural serà un espectacle artístic que «farà repàs de manera ràpida de la història de la literatura catalana». L'espectacle titulat Un paisatge per la cultura i dirigit per Joan Ollé combinarà diverses expressions artístiques teatrals, musicades i plàstiques. Així, Jaume Sisa serà l'encarregat d'encetar l'espectacle amb una versió revisada de Qualsevol nit pot sortir el sol i en la qual els noms dels escriptors catalans substituiran els personatges de conte que apareixen a la cançó original.

Pel que fa a la representació de la cultura popular, el valencià Miquel Gil havia d'interpretar una cançó conjunta amb Biel Majoral. Després del refús de l'algaidí, es desconeix si hi haurà presència de qualque altre cantant illenc a la gala. Un cas semblant al de Majoral ha succeït a Marina Rossell qui proposà interpretar el romanç d'Els segadors. L'Institut Ramon Llull també ha rebutjat la proposta de Rossell «perquè l'himne s'escenificarà de manera conjunta entre tots els artistes convidats», asseguraren fonts properes a l'organització de l'esdeveniment literari. La cloenda de l'acte inaugural també anirà a càrrec d'un artista de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris