muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

«Premis i homenatges passen; els llibres, en canvi, sempre queden»

Baltasar Porcel rep la seva fotobiografia, «La primavera i la tardor»

Devers 200 fotografies resumeixen la vida de Baltasar Porcel a La Primavera i la tardor, la biofotografia que ha editat l'Institut d'Estudis Baleàrics i que ahir presentaren amb la presència del mateix escriptor andritxol, que reconegué «és una de les coses més maques que he tengut». «Els premis i homenatges passen; els llibres, en canvi, queden». El llibre ha anat a cura d'Antoni Planas, amb l'ajuda de «na Teresa, la meva secretaria des fa més de 30 anys», comentà l'escriptor, que no ha intervingut en cap moment en la selecció de fotos, «només vaig demanar que n'hi incloguessin dues: la de la padrina de Son Ferrer i la padrina jove» perquè «moltes claus de la ma vida provenen d'aquestes dones».

Un aspecte que queda palès en el llibre són els grans viatges que ha fet l'escriptor al llarg de la seva vida. Israel, Egipte, Tanzània, Macao, Hèlsinki... per Porcel «viatjar s'ha convertit en alguna cosa consubstancial. Jo vaig de viatge com aquell qui va a prendre un cafè» confessa. I, fins i tot ara, que s'està recuperant, «faig viatges curts, que em permeten estar amb mi mateix».

I com els viatges, La primavera i la tardor reflecteix molts dels personatges il·lustres que han passat pel costat de Porcel, des de Joan Miró, Pau Casals, Josep Pla, Rostròpovitx, Woody Allen o la família reial. Alguns per feina i d'altres per pura admiració, ja sigui d'una banda o de l'altra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris