muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Art a la Seu no ha quantificat encara el cost de l'obra a la Capella del Santíssim

Quatre mesos després de la inauguració es desconeixen les despeses totals

74954

L'artista Miquel Barceló posa enmig de la capella del Santíssim.

Quatre mesos després de la inauguració de la intervenció de Miquel Barceló a la capella del Santíssim i al cap de gairebé sis anys de gestació del projecte, la Fundació Art a la Seu no te quantificat el cost total del projecte, i tampoc no ha transcendit de manera detallada el que la fundació esmentada ha pagat ja a l'artista de Felanitx, ni la quantitat encara pendent.

En una informació publicada per Diari de Balears el 16 de febrer, el tresorer de la Fundació Art a la Seu, Gabriel Barceló, assegurava que «fins d'aquí a dos o tres mesos» no es tendrien els comptes definitius per saber quina ha estat la despesa de l'obra de Barceló. Quan ja passa més d'un mes d'aquest termini, i segons asseguraren a Diari de Balears fonts properes al Bisbat, gairebé totes les factures ja s'han remès al tresorer perque culmini la seva tasca. Amb data d'ahir, les xifres definitives encara es desconeixien, ni tan sols per aproximació, si bé la voluntat de la fundació és fer-les públiques aviat.

De moment se sap que la Fundació Art a la Seu, constituïda en els seus orígens pel Bisbat, la UIB, el Govern balear i Fundatur (que aplega els empresaris mallorquins que sufragaren la construcció del nou iot Fortuna) va ser dotada amb un poc més de dos milions d'euros per destinar a la capella en el seu conjunt. Més endavant, i en un intent desesperat d'arribar a un acord amb l'artista, es va dir que es pagarien 3'5 milions d'euros pel mural ceràmic i pels cinc vitralls. Després s'afegirien com a membres del patronat el Consell de Mallorca, que hi aportà devers 600.000 euros, i Cort, que aportà part d'un miló d'euros amb el Govern. Poc després de la inauguració de l'obra de Barceló, el tresorer assegurava que s'havien superat les previsions inicials, de manera que el total de les despeses se situava per sobre dels quatre milions d'euros. En l'actualitat el cost total de la intervenció de Barceló a la capella de Sant Pere i d'altres despeses com l'adequació de l'espai, l'entrespolament, el trasllat dels mausoleus anteriors, la il·luminació, la reixa o la incorporació d'una alarma, per esmentar-ne just algunes, es

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris