nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

«L'Òscar m'ha servit per saber que som aquí per escriure música»

Jorge Drexler presentarà a l'Auditòrium «12 segundos de oscuridad»

Després de dos anys sense actuar a Mallorca i d'haver hagut d'ajornar la primera data del recital per un petit accident domèstic, el cantautor de l'Uruguai Jorge Drexler torna a l'escenari de l'Auditòrium, on dijous presentarà el seu vuitè traball discogràfic, 12 segundos de oscuridad, que interpretarà en directe amb una banda nova integrada pels músics de la formació uruguaiana Bajofondo Tango Club, i per altres de l'Argentina i d'Espanya.

"Amb quins ànims afrontau el concert que oferiu a l'Auditòrium?
"Tenc moltes ganes de tocar, perquè fa prop d'un mes que estic aturat a causa de l'accident que vaig patir. Hauré d'actuar assegudet, però amb molta il·lusió perquè sent una gran curiositat per saber com sonaran els directes amb la nova banda.

"Com definiríeu 12 segunsdos de oscuridad?
"Jo diria que es un treball molt introspectiu. No és trist, com s'ha dit, sinó que posa el focus en la possibilitat d'aprendre de l'obscuritat i dels moments de dubte. Com tots els meus discs descriu el moment vital pel que passava durant la seva creació, del que passava pel meu cap i pel meu cor.

"Per què ara un disc tan personal?
"En el moment d'expansió en el qual em trob, és possible que s'esperàs un disc més popular, però crec que un ha d'escriure sobre el que sent, assumir riscs i exposar els sentiments, fins i tot parlar del dolor a través de les composicions.

"En quina mesura ha canviat la carrera de Jorge Drexler després d'haver rebut el primer Oscar per una cançó en castellà?
"L'Oscar és un premi molt prestigiós que ha facilitat molt la meva feina, però després de la sobredosi d'exposició als mitjans de comunicació que he patit aquests mesos, m'he adonat que jo som al món per escriure música.

"Els Oscar ajuden a vendre discs?
"Sí, però no gaire. Al otro lado del río no va ser mai cap hit, tot i que el disc anterior ja s'havia venut millor que els altres.

"En aquest disc us heu envoltat de col·laboradors com María Rita, Paulinho Moska o Leonor Watling. Què us han aportat?
"M'agrada molt interactuar amb músics diversos, alguns de més propers a mi com Moska o Johansen i altres de ben diferents, com ara María Rita o Leonor Watling. Amb ells he volgut afegir, en aquest disc, diversitat de colors a la meva veu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris