algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Les sales illenques tanquen dilluns per protestar per la Llei del cine

Un total de 88 pantalles secundaran l'aturada en àmbit estatal

Gairebé totes les sales de cinema de Balears secundaran la vaga convocada per a dilluns per la Federació de Cinemes d'Espanya (FECE) perquè estan contra l'avantprojecte de Llei de cinema que tramita el Govern. Els Renoir seran els únics que romandran oberts. Els exhibidors demanen la supressió de la quota de pantalla, que suposa projectar durant un dia una pel·lícula europea per cada tres dies de no-exhibició de pel·lícula no europea. Si no se suprimeix la quota de pantalla destinada a pel·lícules doblades, la federació demana «una sèrie de contraprestacions fiscals o d'un altre tipus a canvi d'allò que suposa, i que es reconegui que una sala en la qual es projecta cinema espanyol és una sala oberta i buida, fet que suposa una gran pèrdua», segons Rafael Alvero, president de FECE.

Les sales que secundaran el tancament patronal de vint-i-quatre hores seran els Ocimax de Palma i de Maó; els cines Regio i Serra, d'Eivissa; els Multicines Portopí, Augusta, Metropolitan, Eivissa, Manacor i Rívoli; els Cinesa de Marratxí i el cine Ca-Los, de Ciutadella. En total, la vaga afectarà 88 sales de Balears, és a dir, més del 90 per cent, ja que només obriran les quatre sales dels cines Renoir.

Tanmateix, els cinemes Renoir i els altres gestionats per Alta Films, anunciaren que no secundaran el tancament convocat per la principal federació del sector mitjançant un comunicat en el qual asseguraren que «la impressió que farà a la indústria i a l'opinió pública aquest tancament patronal és el d'una rebequeria inoportuna com a única resposta a no haver sabut estar a l'altura de les circumstàncies». Els responsables dels cinemes Renoir varen assenyalar que els motius que els fan prendre aquesta decisió són «la possibilitat que en el seu moment varen tenir els exhibidors d'arribar a un acord amb l'ICAA i que no va ser aprofitada».

La ministra Carmen Calvo afirmava ahir que eliminar del projecte de Llei de cinema la imposició de la quota seria quelcom «il·lògic, absurd i contradictori» i recordà que el text recull que l'obligació es podrà complir una vegada aprovada la normativa «de manera més fàcil». Els actors se sumaren ahir a les crítiques suscitades al voltant de la nova llei i denunciaren que la llei els «ignora absolutament». També criticaren la ministra per «pensar que és possible fer i promocionar el cinema espanyol», sense comptar amb els seus intèrprets, segons un comunicat de la seva associació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris