algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

El Circuit d'Arts Escèniques presentarà seixanta espectacles arreu de Mallorca

La iniciativa pretén oferir teatre i dansa de caràcter professional fets a les Balears

El Circuit d'Arts Escèniques ha fet públic el seu catàleg per a 2007. La iniciativa inclou un total de vint-i-tres companyies de teatre, dansa o altres expressions artístiques que es podran veure enguany en els setze espais teatrals membres del Circuit.

Aquesta proposta, gestionada per la Fundació Teatre Principal, pretén potenciar i possibilitar representacions d'arts escèniques professionals i, sobretot, que s'hagin creat a les Illes Balears. Així, presenta un seguit d'ajudes econòmiques als teatres perquè puguin procurar una programació estable, diversificada i de qualitat.

Per ara, el catàleg inclou seixanta espectacles entre els quals predoninen la dansa contemporània i el teatre infantil. Així mateix, la convocatòria per presentar-hi noves propostes escèniques romandrà oberta tot l'any.

Espectacles de Ferro SL és la companyia que ofereix un repertori més ampli, amb onze espectacles, la majoria dirigits a infants i basats en les rondalles de l'aplec d'Antoni Maria Alcover.

Ben diferent és l'oferta que mostra Au Ments que presenta sols una obra, Tales of the body, un espectacle de dansa construït a partir dels paisatges humans i inspirada en «la memòria del cos».

L'Auditori d'Alcúdia, sa Taulera d'Andratx, el Teatre Municipal d'Artà, la Casa de Cultura de Bunyola i de Campanet, el Teatre de Lloseta o el de Manacor són alguns dels espais escènics que forment part del Circuit i que oferiran la programació inclosa en el catàleg, independentment que es puguin programar altres espectacles. El Consell de Mallorca aportarà una ajuda econòmica de 6.875 euros a aquests centres per ajudar a programar-los.

Propostes diferents  

La varietat de gèneres i estils també és una constant en el catàleg del circuit. Hi són presents companyies tradicionals com els pallassos de Cucorba, que hi presenten dos espectacles diferents: La lluna, la pruna i Per fer ballar tot el món, mentre que el teatre familiar també és representat per companyies com Estudi Zero Teatre, que presenta cinc obres, algunes ja estrenades amb anterioritat, com el Cabaret imaginari, un muntatge de cafè teatre que combina poesia i ironia, tendresa i escatologia amb jocs visuals i gestuals.

Si bé un dels objectius del Circuit és potenciar les arts escèniques engendrades a Mallorca, això no lleva que companyies foranes es puguin presentar a la convocatòria. Aquest és el cas de Hojarasca Danza, que té en repertori La mujer sinmemoria, un espectacle de teatre contemporani estrenat a Burgos o La Dependent SL d'Alacant.

Finalment, cal remarcar que la llengua catalana també és present dins el reglament del Circuit, emperò no és un requisit necessari per a les companyies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris