algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La premsa alemanya «tem» que «un equip de segona» vagi a Frankfurt

El «Frankfurter Allgemeine» fomenta el debat dels autors castellans

El diari Frankfurter Allgemeine mostrava en l'edició d'ahir el seu «temor» que la representació de la cultura catalana assisteixi amb un «equip de segona» a a la Fira del Llibre de Frankfurt, davant la negativa de molts autors importants d'acudir-hi.

«Amb Catalunya, per primera vegada no és un país, sinó una regió la convidada a la Fira» i afegeix que «sembla ser que els escriptors catalans només seran presents a la Fira amb un equip de reserva», diu l'article publicat ahir a la pàgines de cultura.

El diari es fa ressò també de la negativa de Sergi Pàmies d'assistir a la cita i de l'actitud reticent «d'autors catalans que escriuen en espanyol», com Eduardo Mendoza o Juan Marsé. Així mateix, el rotatiu culpa d'aquesta situació el fet que, amb l'arribada de Josep Bargalló a la direcció del Ramon Llull, «es radicalitzà l'exclusió dels autors que escriuen en espanyol dels plans per a la Fira». En aquest cas, trauria del programa autors com Marsé, Mendoza, Javier Cercas, Vila Matas o Carlos Ruiz Zafón, que tot i residir al Principat tots ells són escriptors en espanyol.

Vila Matas en té una invitació de la seva editorial alemanya, però, sgons informacions de la premsa alemanya, demanà expressament que el programa de promoció de la seva novel·la Doctor Passavento s'ajornàs a la setmana posterior a la fira per evitar malentesos. El diari recorda també que el contracte amb la Fira de Frankfurt obliga Catalunya a donar «suficient representació a les entitats culturals que hi ha en l'àmbit lingüístic català». En aquest sentit, el diari afirma que es podria seguir l'exemple de Llull, «que parlava onze llengües».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris