muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

La Roma antiga torna al present gràcies a una simulació virtual

El projecte permet entendre el passat a través d'una pantalla 3D

Els turistes que vulguin visitar la ciutat de Roma sense haver de patir les típiques aglomeracions de la capital italiana, tenen ara la possibilitat de gaudir d'una visita molt més completa a través d'una maqueta virtual que ha estat considerada la més gran simulació feta amb ordinador d'aquestes característiques.

La creació virtual, que du per nom Roma renescuda és obra de Bernard Frischer, de la Universitat de Virgina, a Estats Units.

En aquesta es pot veure, a poc a poc, l'evolució de la ciutat, des de l'assentament de cabanyes a l'edat de bronze fins al saqueig de Roma al segle V o les guerres gòtiques.

Ahir es va presentar a Roma aquest projecte, que mostrà als periodistes la ciutat a l'any 320 després de crist, en l'època de l'emperador Constantí, quan la ciutat va arribar al milió d'habitants. El muntatge pot ser reproduït pels mateixos turistes en dispositus a la mà connectats per satèl·lit i també en una pel·lícula de tres dimensions que estarà col·locada just devora el Coliseum. Ficher anuncià que el seu model «els prepararà per les seves visites al Coliseu, al Fòrum, als palaus imperials de Palatí i d'aquesta manera podran entendre més bé la història de les runes».

Una visita al passat
«Podem portar la gent sota el Coliseu i ensenyar-los com funcionaven els ascensors per pujar els animals des de les cambres subterrànies fins a la superfície», continuà explicant el creador.

La maqueta virtual té com a font documental antics mapes i catàlegs dels edificis on es detallen els planòls de cases privades, tavernes, instal·lacions, forns de pa i fins i tot bordells.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris