nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Cap representant de l'IEB acut demà a la presentació de la Fira a Frankfurt

Gabriel Janer Manila considera no adient anar-hi perquè només n'és el president en funcions

L'Institut Ramon Llull (IRL) presentarà demà a Frankfurt el programa de la Fira del Llibre que tindrà la cultura catalana com a convidada d'honor. Gabriel Janer Manila, president de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), institució que coordina la presència dels autors balears a la fira, va assegurar ahir que no hi hauria cap representant illenc en la presentació de demà «perquè en som el president en funcions. No consider adient acudir a un acte sent-ne el president en funcions. No crec que sigui allò correcte», afirmava ahir mateix. Segons va explicar l'escriptor, ell tampoc no acudiria a la presentació que tindrà lloc a Brussel·les el proper dia 27 de juny, de la qual no se'n tenien, fins ahir, notícies. «Sí, l'Institut Ramon Llull ha previst una presentació també a Brussel·les, però jo tampoc no hi aniré». On sí serà present Janer és a la presentació de Palma, que previsiblement tindrà lloc la darrera setmana d'aquest mes, tot i que falta ajustar les agendes d'ambdues institucions, ja que Josep Bargalló, president de l'IRL, té molt d'interès a assistir a aquesta presentació.

«Serà el moment, aleshores, de presentar tot allò que hem preparat perquè la presència illenca a Frankfurt tengui el pes que ha de tenir», sostenia Janer.

Segons va avançar el màxim representant de l'IEB, «nosaltres ja hem pagat els cinc-cents mil euros que ens corresponia i anam fent les traduccions que havíem previst, i les danses folklòriques d'Eivissa també ja estan contractades. Hem deixat el programa tan ben encaminat perquè els que vénguin després de nosaltres hi puguin deixar la seva empremta però amb una sòlida base que nosaltres hem elaborat». Funcionaris i treballadors adscrits a aquesta institució continuen treballant per anar tancant els serrells que puguin sorgir en l'elaboració del repertori d'actes
De fet, Janer Manila és molt conscient que els canvis que es puguin produir al Govern com a resultat de les eleccions del passat 27 de maig l'afectaran com per haver de deixar el càrrec que ara mateix exerceix en funcions, tot i que ell no en vol parlar i defuig qualsevol pregunta i qüestió sobre el tema.

Es preveu, també, que abans de partir es presentin alguns dels projectes estrella en els quals han treballat des de l'IEB: es tracta del volum homenatge a Baltasar Porcel i també del llibre homenatge a Damià Huguet.

Sorpresa al Ramon Llull  

La primera reacció a la seu de l'Institut Ramon Llull de Barcelona en saber que cap representant illenc no acudiria a la presentació de Frankfurt va ser de sorpresa, quan se'ls reclamà informació des d'aquest diari. Més tard, i mitjançant correu electrònic, varen confirmar que, efectivament, no hi acudiria cap dels membres de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Janer tenia molt clar que no volia que ningú li pogués retreure que «em passegi i viatgi amb càrrec als comptes públics mentre estic en funcions», assegurava. Darrerament s'ha volgut, per part d'algun mitjà, polemitzar sobre la portada elegida per il·lustrar la revista «Lletres» que edita l'IEB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris