nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El Festival de Poesia de Lloseta tanca la quarta edició amb èxit

El Teatre ha dedicat tota una setmana a aquesta modalitat literària

El Festival de Poesia de Lloseta compleix la quarta edició i ho fa sense plànyer recursos, amb un programa d'activitats de set dies complets. Des de dilluns passat dia 4 de juny i fins ahir, han passat pel Teatre de Lloseta tota classe de literaris, músics i artistes, sota un únic fil conductor, el de la poesia.

«L'any passat ja programàrem sis dies i ara, per primera vegada, el festival ha durat tota una setmana, de dilluns a diumenge, i tot i que la poesia n'és l'eix principal, hi ha tota casta d'actes», explicà el regidor de Cultura, escriptor i impulsor del certamen, Pere Joan Martorell.

Dissabte a vespre, el Teatre de Lloseta acollí el ja tradicional recital col·lectiu Festa de la Paraula, i els seus poemes s'han recollit en un llibre. Hi han participat deu poetes de renom: Josep Lluís Aguiló, Antoni Albalat, David Castillo, Àngels Gregori, Txema Martínez, Joan Perelló, Gabriel de la S.T. Sampol, Jean Serra i Ester Xargay. Si bé Pere Rovira no hi pogué assistir per motius de salut, durant el recital la presentadora llegí algun dels seus textos, també editats al llibre.

El recital durà gairebé una hora i mitja i va ser amenitzat pels sons de tres membres de l'Escola de Música de Lloseta, que feren una actuació exemplar.

L'ambientació del teatre amb motiu del recital poètic és cada any tota una sorpresa. Aquesta vegada, l'escena recobrà el caràcter de cafè tertúlia de la primera edició, amb els poetes asseguts en parelles a les taules, des d'on esperaven el seu torn d'actuació exercint alhora de públic de primera fila per a l'autor que tingués el torn de paraula. Entre lectura i lectura, sonaven algunes peces de música de cambra.

L'èxit del festival, teòricament minoritari, és innegable veient la quantitat de públic que congrega.

S'ha de comentar que dissabte un centenar de persones assistiren al recital, en una jornada en la qual l'organització s'havia mostrat especialment pessimista, perquè se solapava amb altres actes literaris i també hi havia una important jornada de futbol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris