nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Pep Carrió il·lustra «Una niña», un llibre sobre l'adopció basat en la seva història

El dissenyador palmesà treballa amb fustes recollides a les platges del nord de l'Illa

79528

«Una niña» està inspirada en Graciela, filla de Pep Carrió.

La darrera Fira del Llibre de Madrid, que tanca les portes avui, dia 10 juny, ens ha deixat un llegat entranyable amb un clar accent mallorquí. El dissenyador i il·lustrador Pep Carrió hi ha presentat Una niña, una bonica història, escrita pel seu bon amic Carlos Grassa, que explica un bocí de la vida d'aquest dissenyador mallorquí establert a Madrid: l'adopció de la seva filla Graciela a Bolívia. Un llibre que començà essent un regal i ha acabat convertint-se en una realitat. «Nosaltres vàrem anar a Bolívia a adoptar una nina i a la tornada, en Carlos ens va regalar aquest text», explica Carrió. A partir d'aquí, i atenent-se sempre a un projecte més «familiar i personal al marge del vessant professional», Carrió va dedicar-se a il·lustrar la història, projecte que finalment s'ha publicat per l'editorial Sins Entido de Madrid.

Una niña narra el trajecte d'una nina que els pares l'abandonen dins una botella. Després d'anys perduda a la mar, compartint vida amb els peixos, una parella opta per fer-se'n càrrec i estimar-la. Segons Carrió, aquesta història «és una metàfora d'una adopció i té un significat molt especial per a nosaltres». Natural de Palma, Pep Carrió resideix actualment a Madrid, on des de 1994 regenta l'estudi de disseny gràfic Carrió Sanchez Lacasta. A part, com diu ell, «també faig projectes artístics», entre els quals «faig molta feina amb fustes trobades a la mar». Unes fustes que surten de les seves platges, les del nord de Mallorca: «Sempre que vaig a casa torn amb sacs de fusta cap a Madrid, n'he arribat a transportar fins a 60 quilos», comenta el dissenyador.

I és precisament aquest material el que ell ha usat per il·lustrar aquest llibre tan personal i que reflecteix la història de la seva filla. Més enllà del conte, però, l'editorial Sins Entido també ha aprofitat el seu espai d'exposicions per oferir-hi una mostra amb les 18 escultures de fusta que han servit per il·lustrar el llibre i que posteriorment ha fotografiat per a la seva publicació. Aquesta mostra estarà oberta fins al 23 de juny al carrer de Válgame Dios, al barri de Chueca de Madrid. Encara en el marc de la Fira del Llibre, l'estudi de Pep Carrió també hi ha presentat l'exposició Desde que soy libro, una col·lecció dels seus treballs en què el llibre hi ha tingut sempre un paper destacat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris