nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Francisco Brines aporta quatre poemes inèdits a «Veu de poeta»

ACA presentarà avui vespre el CD amb presència de l'escriptor

El poeta valencià Francisco Brines presentarà avui vespre a la seu d'ACA Ensayo de despedida, un recull de 19 poemes (quatre d'ells inèdits) recitats per ell mateix dins la col·lecció Veu de Poeta de la Fundació ACA de Búger.

Brines, nomenat membre de la Reial Acadèmia Espanyola el 2002, valorà molt positivament l'enregistrament, ja que «les poesies tenen un ritme» i qui millor que el propi poeta, «que li dóna un to determinat i presenta indicis que el lector no percep en la lectura» per recitar-lo.

Pel poeta, els recitals de poesia serveixen per acostar la gent a aquest gènere ja que «quan un escolta poesia no està ni nerviós ni incòmode» i va posar l'exemple d'Alemanya com un país «on la gent fins i tot paga!» per acudir a un recital. Aquest CD és doncs el darrer treball del premi d'honor de les Lletres espanyoles que reconegué «actualment escric molt poc», encara que «tenc quatre o cinc poemes per treballar». «La poesia entra per la porta quan ella vol, treballar-la a la força seria precitar-se», conclogué.

Aquesta és la primera vegada que ACA opta per reproduir la veu d'un poeta en castellà en els 12 volums de Veu de poeta publicats. Per Toni Caimari, president, «volíem convidar altres llengües i aquest fet ens ha obert camí a moltes coses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris