muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

El Renoir de Palma programa films doblats per primer cop des que obrí

L'empresa assegura que continuarà projectant en versió original

M.DÍAZ. Palma.
La cartellera dels cines Renoir presenta, des d'ahir, una novetat, la projecció d'una pel·lícula, Memorias de Queens, doblada. Per primera vegada des de la seva obertura, a Palma, el 1996, les sales de l'empresari Enrique González Macho no ofereixen tota la seva programació en versió original subtitulada (VOS) i, a partir d'ara, alternaran ambdós formats encara que mantindran la seva programació de cinema independent i d'autor.

Serà un dur cop per als cinèfils que, habitualment, només veuen cine en VOS, amants d'un format que, jutjant pel que ahir varen explicar des de la seu central dels cines Renoir a Madrid, no són suficients perquè el negoci resulti rendible. Això no obstant, el que sí que varen assegurar des de Madrid és que les quatre sales dels Renoir de Palma continuaran oferint «cinema independent i d'autor en exclusiva».

Així ho va assegurar ahir Alicia Villanueva, responsable de programació de la cadena, que va explicar algunes de les raons per les quals s'ha pres aquesta decisió, que també afectaran altres ciutats a la Península, va dir. Segons Villanueva, «nosaltres sempre hem estat partidaris de la versió original i els primers que creim que és una aberració doblar les pel·lícules, però no podem oblidar que, finalment, això és un negoci i el públic a Mallorca ha baixat molt, a més cada vegada treuen menys còpies en VOS». Malgrat aquest canvi, Villanueva va apuntar que «la decisió no és definitiva, provarem i intentarem que la versió original mai no es perdi, aquesta setmana hem estrenat dues pel·lícules, una doblada i una altra en VOS».

Quant al cine d'autor i independent, Villanueva va afegir que els Renoir es mantindran en aquesta línia i no programaran cine comercial perquè, en aquest sentit, «sabem que no podem competir amb altres sales de Palma» que ofereixen, per exemple, una major comoditat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris