muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

L'IEB presentarà a la Fira de Frankfurt dos catàlegs d'editors i escriptors illencs

L'Editorial Moll presentarà a la Fira «Les millors rondalles de Mallorca» en anglès

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) prepara dos catàlegs per a la Fira de Frankfurt a tall de presentació de la literatura i la indústria editorial que es realitzen a les Illes Balears. D'una banda, la institució que dirigeix Gabriel Janer Manila mostrarà en un sol volum les editorials illenques que publiquen en català. S'hi mostraran els llibres que les editores vulguin, «sempre que siguin publicacions ja fetes», expliquen fonts de l'IEB, que també asseguren que «per descomptat totes seran publicacions en català, ja que és la llengua convidada». Per altre costat, l'Institut està preparant un catàleg d'autors vius de l'Arxipèlag. Aquest recollirà una breu biografia de cada escriptor i es farà un repàs de la seva obra. Serà bàsicament una eina de consulta que recollirà més de cent autors i que s'editarà en català i anglès, la llengua vehicular de la Fira.

Com en la majoria d'activitats que envolten la Fira de Frankfurt, la incògnita encara és saber quins seran els més de cent escriptors illencs que serviran a l'IEB com a carta de presentació a la ciutat alemanya. Tots aquests «secrets» es revelaran dia 13 de juny en la presentació dels actes. Allò cert és que la Fira s'inaugurarà dia 9 d'octubre a les 17 hores i en principi hi assistirà el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, encara que, pendents de pactes al Govern, es desconeix si serà Gabriel Janer Manila.

Les editorials seran les qui tendran un paper rellevant durant la cita. Així Francesc Moll, responsable de l'Editorial Moll, assegurà ahir a aquest diari que en col·laboració amb l'IEB presentaran la traducció a l'anglès de Les millors de Mallorca, un llibre que presenta l'obra de mossèn Alcover com a narrador i que fou traduïda pel ja finat David Huelin. «La traducció ja la teníem feta, però esperàvem el moment oportú per presentar el llibre. Crec que Frankfurt serà un bon escenari», assegurà ahir Francesc Moll. «Antoni Maria Alcover és un escriptor prou rellevant comparable als germans Grimm i cal donar-lo a conèixer», sentencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris