nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'Orquestra Barroca de Mallorca grava a Orient el seu primer disc

Aquest primer treball recull tres simfonies primerenques de Haydn

L'Orquestra Barroca de Mallorca ha enregistrat aquests darrers mesos el seu primer treball discogràfic. Ho ha fet a l'església d'Orient, ja que segons indicà el seu director, Barry Sargent, és un lloc amb una «bona acústica i poc sorollós». En aquest primer disc, en el qual ha participat un total de desset músics, principalment de corda i de vent, se centra en tres simfonies primerenques de Joseph Haydn: Le matin, Le midi i Le soir. El compositor austríac va escriure aquestes peces el 1764, és a dir, entre els principis del Classicisme i el final del Barroc, que és precisament l'època històrica en la qual s'ha especialitzat aquesta agrupació integrada per músics de Viena, París, Amsterdam, Barcelona i les Balears.

El conjunt té una formació variable (de 13 a 25 músics) segons el programa que interpretin, que pot exigir des d'una orquestra de cambra de corda i clavicèmbal fins a una de clàssica completa de cordes i vent. Segons Sargent, que a més de director és violinista, l'Orquestra Barroca es diferencia d'altres perquè recorre a instruments antics originals, a fi d'atracar-se tant com sigui possible al so original, i també perquè s'estudia el context històric en el qual es compongué cada tema. «Els instruments antics ofereixen colors diferents, que estimulen l'energia i la imaginació», pensa el director de la formació. Així, recordà que ells empren una flauta barroca de fusta i no de metall, com són ara, o un clavicèmbal en lloc del clàssic piano.

A més de la gravació del disc, per a l'any vinent l'Orquestra Barroca té prevista una actuació el mes de maig en el Festival de Música Antiga de Bilbao, en el qual interpretaran Israel and Egipcia de Händel. Per al desembre, que tocaran a Sevilla i a Còrdova, l'obra escollida serà El Messies, del mateix compositor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris