muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els detectius més rocambolescos arriben a Manacor amb «Pels pèls»

El teatre es converteix en un saló de bellesa on pot passar de tot

El Teatre de Manacor es transformarà avui en un saló de bellesa un poc estrafolari en el qual els seus clients seran els encarregats de resoldre un crim. Al pis de damunt han matat una pianista i cal trobar immediatament l'autor material d'aquest fet. Per aconseguir-ho, els «agents de seguretat» es fiaran del criteri del públic que, a la segona part de la funció, haurà de determinar quin dels sis actors que hi ha damunt l'escenari n'és el culpable. Àlex Casanovas, Laura Guiteras, Enric Majó, Pep Planas, Mercè Comes o Eduard Farelo són els sospitos i protagonistes de Pels pèls, una comèdia a l'estil grec que ha dirigit Abel Folk i que fa més d'un any que roda per damunt els escenaris.

El títol original de l'obra és Shear Madness i és un dels textos més representats de la comèdia nord-americana. La primera versió catalana, adaptada per Guillem-Jordi Graells, s'estrenà el 1987 al teatre Victòria de Barcelona sota la direcció de Pere Planella. Avui vespre es tornarà a representar l'obra al Teatre Municipal de Manacor. Aquesta vegada, serà sota la batuta d'Abel Folk. Ja al segle V de l'era dels grecs, les primeres representacions teatrals, sobretot comèdies, tenien una estructura semblant a la que es presenta ara en aquesta comèdida. Durant la primera part s'exposa el problema o conflicte i s'hi debat. A la segona part, el cor, o públic, és qui hi proposa una solució. Aquesta fórmula teatral ha rebut crítiques i elogis, però és l'espectador qui pren part de l'obra, qui determinarà el ritme i el desenllaç de la funció. Els actors se cenyeixen a un format i modifiquen cada una de les línies així com avança l'obra. La improvisació i la capacitat de reacció de l'elenc d'actors se n'endú també part del mèrit.

La direcció d'Abel Folk també ha atorgat un aire nou a Pels pèls, vint anys després d'haver-se representat per primera vegada. Folk, però, també és conegut pel seu vessant d'actor i ha participat en muntatges de renom com Cyrano de Bergerac o Una altra Fedra si us plau. A més, és conegut per ser el doblador habitual de Pierce Brosnan i també de l'actor Brendan Fraser. La companyia en farà dues funcions, a les 18 i a les 21.30 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris