cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Lloseta contempla l'espectacle dels mots amb el IV Festival de Poesia

L'obra de teatre «Pèl al pit» hi aporta anit els textos de Blai Bonet

La poesia s'ha apoderat durant una setmana del Teatre de Lloseta. Performances, teatre, recitals, concerts o taules rodones són protagonistes en un festival que arriba a la quarta edició amb una salut de ferro. Els actes ja van començar dilluns amb una performance de Mayte Bayon i un homenatge de Jaume Pons, Pere Perelló i Emili Sánchez Rubio a Josep Palau i Fabre i Enrique Gramoneda. El poeta Pere Joan Martorell, regidor de Cultura de Lloseta, reconeix que «en aquest teatre volem donar prioritat a totes les arts; no perquè es digui teatre hi hem de fer només arts escèniques». Atenent-se a aquest principi, doncs, no és d'estranyar que el festival de poesia aculli també el màxim de variants possibles dirigides a un públic també ben divers.

Avui, per exemple, a partir de les 21.00 hores, hi haurà la representació de l'obra Pèl al pit feta a partir de textos de Blai Bonet. Demà dijous serà un dia de novetats editorials. Biel Florit amb El salt de l'ànge, Joan Perelló amb Quadern de manobre, Jaume Oliver amb Al cor de la balena i Andreu Gomila amb Diari de Buenos Aires faran tertúlia entorn de l'art de la poesia. Divendres vespre, a partir de les 21.00 hores, hi haurà de nou un homenatge al poeta català Josep Palau i Fabre amb motiu del seu 90è aniversari. La veu de Lídia Pujol, acompanyada dels músics Dani Espasa, Pep Pascual i Lluís Ribalta, recitarà i cantarà bona part de l'obra del poeta barceloní.

Per Martorell, però, un els actes centrals tindrà lloc dissabte amb la IV Festa de la Paraula on, en un escenari convertit en un cafè bar, es deixaran sentir els poemes de Josep Lluís Aguiló, Antoni Albalat, David Castillo, Àngels Gregori, Txema Martínez Anglès, Joan Perelló, Pere Rovira, Gabriel de la S.T, Sampol, Jean Serra i Ester Xargay per part dels autors mateixos. Diumenge encara hi haurà espai per a la cantant de hip hop Vanexxa, que hi portarà la poesia més urbana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris