nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Els alumnes d'El Temple mostren la seva vessant artística i crítica

Fa part del projecte «Cartografiem-nos», del Museu d'Es Baluard

P.P. Palma.
Dos centres escolars de l'Illa, el col·legi públic Galatzó i el col·legi El Temple han finalitzat, amb èxit, un treball pilot impulsat per l'àrea de difusió cultural d'Es Baluard. Si la setmana passada eren els infants d'Es Capdellà els que exposaven, a la biblioteca del poble, el projecte Un lloc per a nosaltres, aquesta setmana han estat els escolars d'El Temple els que han inaugurat Tots junts podem fer un espai viu, al mercat municipal de Llevant. Es tracta, en definitiva, del projecte «Cartografiem-nos», que analitza de manera crítica les idees del paisatge i de l'entorn.

Els infants han hagut d'investigar l'art, el barri, l'escola i el seu entorn; han hagut de fotografiar molts d'indrets i entrevistar-se amb els veïns per cercar i recollir objectes que tenen alguna cosa a veure amb el lloc i amb els qui hi viuen. Observant la feina que els alumnes d'El Temple han exposat al mercat, es pot notar que hi té molt a veure l'observació que iniciaren a les terrasses d'Es Baluard, per presenciar el paisatge actual i per recordar com era, no fa gaire. Així, notaren com la mà de l'home i dels artistes l'ha canviat significativament. A part de com ha estat la metodologia de treball, els escolars autors de la mostra, per mitjà de fotografies i de dades, mostren com pot canviar un paisatge per exemple amb grafits, o com alguns camps de devora la seva escola, a més de poder transformar-se en habitatges, amb l'ajuda de tots es poden convertir en llocs d'esbarjo on realitzar exercici físic.

Les dues exposicions es podran veure de manera conjunta, a partir del 15 de juny, en Es Baluard. Segons ja ha avançat la institució mateixa, aquest projecte, que es concebé com un exercici a llarg termini, s'ha caracteritzat per la interactivitat generada entre el museu i els dos centres participants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris