algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Ballet de Cambra de les Illes Balears adapta a la dansa «La Casa de Bernarda Alba» de Lorca

L'obra, amb música de Joan Valent, es representarà el proper cap de setmana al Teatre Xesc Forteza

La veu de Maria del Mar Bonet i la música de Joan Valent serveixen a Maritza Galaz, directora del Ballet de Cambra de les Illes Balears, per representar un dels clàssics de Frederico García Lorca, La Casa de Bernarda Alba.

El ballet, que ja s'ha representat anteriorment a l'Auditòrium de Sa Màniga de Cala Millor, arriba la setmana que ve a Ciutat amb dues actuacions al Teatre Xesc Forteza. Serà dissabte dia 9 de juny a partir de les 21.00 hores i diumenge 10 a les 20.30.

Amb un estil clàssic però que en molts moments «frega la dansa contemporània», Galaz ha adaptat l'obra de Lorca al moviment oferint una «visió que va més enllà de l'original», comenta la directora.

A través del moviment
La Casa de Bernarda Alba narra la història d'una mare que vol imposar un dol massa exigent a les seves filles, impedint-los així el contacte amb la realitat i les relacions amb les altres persones.

Tal com explicà Galaz, «en la obra no hi ha gens de text» i és l'expressivitat i els moviments dels ballarins els encarregats de transmetre el fil argumental de l'obra.

Pel que fa a la música, composta per Joan Valent, Galaz en destacà «el sentiment que pot arribar a transmetre» i també la voluntat del compositor mallorquí «per veure la seva obra en moviment».

L'ecenografia, fosca i amb cinc cadires vermelles, ha estat ideada per R. Shoonfeld i és, en paraules de Galaz, «en plena concordància amb el text de Lorca».

El Ballet de Cambra Illes Balears és una companyia independent, que actualment no rep cap ajuda de les institutcions, fundada fa uns tres anys. La casa de Bernarda Alba és la seva primera producció teatral, estrenada a l'Auditòrium de Sa Màniga. El cos de ballarins està format per Anabel Prieto, Sílvia Riutort, Natalia Dorado, Merche Sotelo, Alicia Barela i María José Orenes. Així mateix, pels papers solistes, tindrem la presència de Karin Brennan i Eric Miot, del ballet d'Hamburg.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris