nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Can Alcover esdevindrà un centre de divulgació de la Renaixença

L'OCB i Sa Nostra presenten el projecte d'exposició sobre el poeta

L'Obra Cultural Balear i Sa Nostra s'han unit per crear una exposició permanent a la Casa Museu Can Alcover, sobre la figura del poeta Joan Alcover. En paraules del president de l'OCB, Jaume Mateu, «el que volem és convertir aquest espai en un centre de divulgació i documentació de la Renaixença». Segons avançaren ahir el president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, i el director gerent de la Fundació Sa Nostra, Andreu Ramis, l'entitat ha fet una aportació de 30.000 euros per mostrar aquesta exposició sobre la figura del poeta, amb l'inici d'una programació estable. A pesar de tot, al casal esmentat ja es duen a terme diverses activitats culturals.

Can Alcover, que l'Obra Cultural Balear rebé en herència per part del fill del poeta Pau Alcover d'Haro, tindrà tres usos complementaris: d'una banda, serà Casa Museu de l'escriptor, i també centre d'activitats culturals i seu institucional de l'Obra. El president de Sa Nostra assenyalà que «ens omple de satisfacció signar aquest conveni, ja que entra en el nostre esperit de defensar la nostra cultura, llengua i els valors que són els nostres». Ara es treballa en la preparació d'aquesta exposició permanent i, de moment, encara no se sap quan es podrà inaugurar. Així mateix, segons Jaume Mateu, en l'actualitat l'Obra cerca finançament per obrir la Casa Museu, que mostrarà el mobiliari que tenia el poeta quan hi vivia, a més de manuscrits i la seva biblioteca, amb la finalitat de recrear els objectes originals de Joan Alcover. Mateu afegí que «alguns incunables i el material bibliogràfic d'un cert valor no es mostraran».

Es preveu que la programació cultural d'aquest centre sigui variada, des de presentacions de llibres, conferències i cursos fins a seminaris, recitals de poesia i cicles de cinema. Quant a la Casa Museu, permetrà al visitant fer-se una idea d'una època concreta i tenir un panorama literari en relació amb la persona de Joan Alcover, percebent alguns dels aspectes del seu univers creatiu en entrar en contacte amb la seva casa i amb els seus objectes. La sala de tertúlies i el despatx de l'escriptor seran una recreació realista de l'ambient on ell vivia, i el jardí es convertirà en un espai lúdic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris