cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Elevada participació a una rua de Campos passada per aigua i fred

Aplega gent de tota la comarca perquè és l'única que es fa en diumenge

L'Ajuntament de Campos no s'arrufà i els participants afrontaren de cara la decisió irrevocable de no suspendre la Rua malgrat la pluja. Fou tot un èxit, a pesar que la brusca s'aturà quan començava la desfilada però va reaparèixer en la recta final de la festa.

La Rua de Campos és l'única de la comarca del Pla i Migjorn que es du a terme en diumenge horabaixa i per aquest motiu rep la visita de moltes comparses i carrosses dels pobles de la rodalia com ara Porreres, Llucmajor, ses Salines o Santanyí, entre d'altres. El motiu és evident: ja que han hagut de fer molta feina per confeccionar les fresses i les carrosses, és millor aprofitar-ho i sortir dos dies.

El recorregut que feia la comitiva de carnaval era molt llarg i extens. Passava pel carrer principal del centre, anava per la via que condueix a sa Rita i feia la volta per la ronda de circumval·lació.

En el carrer des Convent hi estava ubicat el jurat de la Rua, que prengué bona nota dels detalls i de l'originalitat de totes les carrosses i comparses sota l'atenta mirada de les autoritats locals.

Els participants feren ús de la seva imaginació i, entre moltes comparses, cal destacar la que tingué més relació amb l'actualitat: un grup anava vestit de pollastres amb un termòmetre penjat i un cartell on suggerien la vacunació, en referència a la grip aviària.

Així mateix hi hagué jugadors de bàsquet, frares, robots i castells medievals, entre altres models fantasiosos.

Els guanyadors de carrossa i comparsa foren els membres del col·legi Fra Joan Ballester amb el seu «Imperi Romà». Els seguiren els del Joan Veny i Clar, amb «Fons marí», i «Els troglodites». Pel que fa a carrossa tota sola, el primer lloc fou per a «Veneciana»; i de comparsa guanyà «Mira qui balla».

Els premis per als guanyadors, que es lliuraren sota un bon aiguat, eren d'entre tres-cents i cent setanta-cinc euros, que serveixen per minvar la despesa de fer les fresses.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris