cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Egipte anuncia el descobriment d'estàtues de Ramsès II

Estàtues de gairebé cinc tones presumptament de Ramsès II, un dels principals faraons de l'Egipte antic, van ser trobades al nord-est del Caire, segons va confirmar ahir mateix el Consell Suprem d'Antiguitats egípcies en un comunicat.

Ramsès II va governar Egipte des de 1304 fins a 1237 abans de Crist i va presidir una era de gran expansió militar, en la qual erigí estàtues i temples en el seu honor per tot Egipte. Es creu tradicionalment que va ser el faraó esmentat en la història bíblica de Cabàs.

«Varen ser trobades moltes parts d'estàtues de granit vermell, de les quals la més important té els trets semblants a Ramsès II (...) L'estàtua necessita restauració i pesa entre quatre i cinc tones», va dir el conseller Zahi Hawass en el comunicat.

Un cap real que pesa de dues a tres tones i una estàtua asseguda de 5,1 metres d'alt de Ramsès II també foren trobats, amb cartutxos, o firmes de noms reials, en una part lateral de la figura asseguda.

Els descobriments van ser fets en un temple del sol al nord-est del Caire a l'antiga Heliòpolis, una regió on s'adorava el sol en l'antiguitat i on s'inventà un calendari basat en l'any solar. També es va informar del descobriment d'un conjunt de petites figures que daten de la XVII dinastia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris