cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Manacor i comarca s'omplen de somnis, transgressions i fantasia

Milers de persones participen de les festes de Carnestoltes

J.M.S./G.M. Manacor.
El somni de convertir-se en allò que sempre havien volgut ser o la diversió i la llibertat de poder transgredir el que les normes socials impedeixen la resta de l'any. Els objectius es compliren encara que només fos per un dia. Milers de persones dels pobles de la comarca de Manacor no faltaren a la cita anual amb la Rua i sortiren als carrers difressats de forma individual, amb comparses d'amics o en espectaculars carrosses.

Malgrat que el dia abans havia plogut i fins i tot nevat, el temps respectà les rues i malgrat el fred els participants feren vessar la seva imaginació en la confecció de les seves disfresses. De fet, a les ja tradicionals monges, homes vestits de dona i dones vestits d'home, pistolers, pirates i altres clàssics d'aquesta festa, s'hi afegiren motius i temes novedosos molts d'ells lligats a la candent actualitat.

A Manacor, la festa començà a les vuit i mitja en el passeig de na Camel·la i feren una desfilada pels carrers més cèntrics de la capital del Llevant com ara el carrer Amargura i arribaren a la zona de vianants cap a la plaça de sa Bassa.

Enguany, però, sa Rua de Manacor anà més enllà i estigué plena de representacions musicals com ara l'orquestra Oasi, Química Latina, La Vereda o Pa amb Oli Band entre diferents espectacle itinerants i DJ'S que amenitzaren la festa fins a altes hores de la nit. Així mateix, diferents associacions i entitats aprofitaren per donar-se a conèixer i muntaren diferents paredetes també per refrescar i donar una mica de menjar als participants de la rua.

Hi hagué disfresses per a tots els gusts. Des de militars, pirates, vikings, lladres, dimonis, troglodites, mexicans, gàngsters, majorets, peixos, cans... i un llarg etcètera de personatges històrics i de disfresses de sempre. Manacor visqué d'una manera especial, multitudinària i freda la rua anual que omple els carrers de la ciutat de color, festa, fantasia i reivindicació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris